پنجشنبه, 01 آذر 1403

جستجو
زنجیره کشت و صنعت در خداآفرین تکمیل می شود
در سال رونق تولید؛

زنجیره کشت و صنعت در خداآفرین تکمیل می شود

تبریز- مدیر مرکز خداآفرین منطقه آزاد ارس از برنامه ریزی ها برای تکمیل زنجیره کشت و صنعت خبر داده و کشت اولیه ‌محصولات کشاورزی را در منطقه موفقیت آمیز دانست.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد ارس به نقل از خبرنگار مهر، هادی کهندل شامگاه سه شنبه در جریان بازدید خبرنگاران از پروژه‌های در دست اجرا در اراضی پایاب سد خداآفرین اظهار داشت: این منطقه در محدوده چهار منطقه آزاد ارس واقع شده که تا قبل از این به صورت مرتع و زمین بایر بود که از سال ۹۲ بر اساس توافق صورت گرفته مابین منطقه آزاد ارس و سرمایه گذاران بخش خصوصی، سرمایه گذاری برای بهره برداری از اراضی پایاب سد صورت گرفته که به مرور زمان شاهد تکمیل زنجیره‌ای از کشت و صنعت در این محدوده خواهیم بود که خوشبختانه کشت محصولات کشاورزی همچون گندم، جو و کلزا در این منطقه از سال ۹۷ آغاز شده است و سایر مجموعه‌ها نیز به تدریج تکمیل می‌شود.

وی ادامه داد: پنج هزار هکتار از اراضی مجهز به شبکه آبیاری فرعی و اصلی شده است که از امسال کشت محصولاتی همچون گندم، جو و کلزا در این مجموعه عملیاتی گردیده و امروز نیز شاهد برداشت اولین سری گندم در این محدوده هستیم.
 

گزارش تصویری مینا نوعی عکاس خبرگزاری مهر را ببینید

 

کهندل با اشاره به انجام تحقیقات لازم برای کاشت محصولاتی متناسب با شرایط منطقه گفت: در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی و کارشناسان مربوطه وارد عمل شده و تحقیقات برای کاشت محصول متناسب با خاک منطقه همچنان در حال انجام است که امسال نیز به پیشنهاد کارشناسان، شش رقم گندم به صورت آزمایشی در ۱۰ هکتار از زمین‌های منطقه کشت شده تا میزان موفقیت کشت هر کدام از گونه‌ها مشخص شود.

مدیر مرکز خداآفرین منطقه آزاد ارس ادامه داد: از برداشت هر سه محصول می‌توان دریافت که میانگین راندمان تولید محصولات زیر کشت در منطقه، به میزان دو الی سه برابر همان محصول در شهرستان‌ها و روستای اطراف است که می‌توان نتیجه اولیه کشت محصولات را در منطقه موفقیت آمیز دانست.

تحقیقات علمی برای کاشت محصولات متناسب با خاک منطقه

علیرضا زندی نیز در این بازدید به خبرنگاران گفت: از سال ۹۲ با توافقات صورت گرفته با منطقه آزاد ارس، کشت و صنعت خوشه صبا برای بهره برداری از اراضی وارد منطقه شده است که در طول این سال‌ها تلاش شده است تا توافق لازم با مردم و بهره برداران منطقه صورت گرفته و اراضی را از شکل خود که به صورت مرتع مطلق بودند به جایی برسانیم که امروز شاهد برداشت محصول گندم در آن باشیم.

مدیرعامل کشت و صنعت خوشه صبا ادامه داد: پنج هزار هکتار از پایاب سد با اعتبارات صندوق توسعه ملی به شبکه آبیاری مجهز شده است که به میزان ۸۰ مترمکعب بر ثانیه آب، منطقه را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی افزود: از مساحت پنج هزار هکتار از اراضی زیر شبکه، هزار و ۴۰۰ هکتار به صورت باغ و مابقی به کار کشت و زرع اختصاص خواهد یافت.

زندی با اشاره به تحقیقاتی در خصوص الگوی کشت مناسب در منطقه گفت: در سال‌های گذشته الگوی کشت منطقه تهیه شده بود که با توجه به گذشت زمان، نیاز به بازنگری داشت که این کار با همکاری معاونت باغبانی وزارت کشاورزی شکل گرفته که برای رسیدن به الگوی مناسب در بخشی از باغات و اراضی، محصولاتی همچون گندم، جو و کلزا کشت شده است.

وی افزود: میزان تولید گندم در منطقه به ازای هر هکتار، چهار الی چهار و نیم تن است که از میزان متوسط منطقه به مراتب بیشتر است؛ همچنین در تولید کلزا نیز به رقم سه تن بر هکتار رسیده‌ایم که در سطح شهرستان و منطقه بی سابقه بوده است.

مدیرعامل کشت و صنعت خوشه صبا با اشاره به اهداف تعریف شده برای این محدوده گفت: ایجاد زنجیره کشت و صنعت در این محدوده مهم‌ترین هدفی است که به دنبال تحقق آن هستیم، مجموعه‌ای که از کشت تا فراوری، تولید آبزیان و صنایع تبدیلی را در خود جای دهد که برنامه ریزی ها برای شکل گیری چنین مجموعه‌ای انجام شده و به مرور اجرایی می‌شود.

ایجاد اشتغال ۱۰ هزار نفری در چشم انداز طرح

وی در خصوص میزان اشتغال ایجاد شده در صورت تکمیل این زنجیره کشت و صنعت گفت: آنچه در نظر گرفته شده، ۱۰ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در تمامی شاخه‌ها است که این تعداد اشتغال زایی زمینه ساز مهاجرت معکوس خواهد بود.

زندی ادامه داد: با توجه به توانمندی اهالی منطقه، بخشی از فعالیت شرکت برون سپاری شده تا زمینه اشتغال مثبت و مؤثر فراهم شود.

وی افزود: طبق تجربیات به دست آمده از زنجیره‌های کشت و صنعت ایجاد شده در شهرستان‌های مختلف، این صنایع سبب پیشرفت شگرفی در منطقه شده‌اند که امیدواریم این زنجیره نیز سبب پیشرفت در منطقه خداآفرین و زمینه ساز مهاجرت معکوس در آن شود.

مدیرعامل کشت و صنعت خوشه صبا با اشاره‌ای به پروژه‌های در دست اجرای شرکت در اراضی پایاب سد خدا آفرین گفت: پرورش سالیانه ۱۲۵ تن ماهی قزل آلا، ۱۲۵ تن ماهی کپور، پرورش ماهیان خاویاری و پرورش شش میلیون قطعه بچه ماهی سرد آبی از دیگر پروژه‌های در دست اجرا در این منطقه است.


 

نیمه زرین ارس / نگاهی به توسعه بخش کشاورزی محدوده خداآفرین منطقه آزاد ارس

خاک «خدا آفرین» جوانه زد/ رونق تولید با حق آبه پس از یک قرن

تداوم کشت اراضی پایاب سد خداآفرین با آغاز کشت بهاره باقراوغلو

برچسب:
منطقه آزاد ارس, خداآفرین, رود ارس, پایاب سد خداآفرین, خوشه صبا, خبرگزاری مهر , گندم
http://arasfz.ir/news/id/8507
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن