چهارشنبه, 07 آذر 1403

جستجو
ضرورت ایجاد مرکز تحقیقات گیاهان دارویی در خداآفرین

ضرورت ایجاد مرکز تحقیقات گیاهان دارویی در خداآفرین

فرماندار خداآفرین با اشاره به ظرفیت های بسیار وسیع و بکر این منطقه در حوزه گیاهان دارویی، گفت: ایجاد مرکز تحقیقات گیاهان دارویی در این شهرستان ضرورت دارد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزادارس به نقل از ایرنا، احمدعلی اسدپور در نشست بررسی ابعاد مختلف ایجاد این مرکز، به تنوع آب و هوایی ویژه منطقه و وجود بیش از 60 هزار هکتار از جنگل های ارسباران اشاره و اظهار کرد: بیش از 1300گونه گیاهی در این جنگل ها وجود دارد که برای حفاظت، نگهداری، توسعه و احیای این گونه ها ایجاد یک مرکز و پایگاه علمی و تحقیقاتی در این شهرستان ضرورت دارد.
وی افزود: تامین اعتبارات برای تکمیل ساختمان این مرکز در روستای کلاله بخش منجوان به منظور ایجاد و راه اندازی مرکز تحقیقات باید در سطح ملی و استانی و با همکاری تمامی دستگاه ها انجام بگیرد.
اسدپور با تاکید بر ارایه طرح و برنامه ریزی مناسب در زمینه تحقیقات علمی گیاهان دارویی، گفت: با همکاری منطقه آزاد ارس و کارشناسان و متخصصان جهاد کشاورزی برای حفاظت و توسعه گیاهان دارویی در این مرکز باید طرح های عملیاتی ارایه شود.
به گزارش ایرنا، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی نیز در این نشست با بیان اینکه تلاش می شود دومین همایش ملی صیانت از جنگل های ارسباران سال آینده در خداآفرین برگزار شود، اصلی ترین پتانسیل این شهرستان را با وجود جنگل های ارسباران و گیاهان دارویی عنوان کرد که باید به صورت باغ گیاه شناسی زنده، حفاظت شود.
حسن منیری فر با بیان اینکه جنگل های غنی ارسباران به دلیل تنوع گیاهی و ژنتیکی مورد توجه محققین خارجی است، گفت: برای جلوگیری از استفاده بی رویه از سوی عوامل انسانی و از بین رفتن این گونه ها، ایجاد پایگاه دایمی تحقیقات به منظور حفاظت و تحقیق علمی در مورد این گیاهان ضرورت دارد.
وی با اشاره به وجود اولین ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور در خداآفرین، اظهار کرد: در این ایستگاه انواع پروژه های تحقیقاتی در زمینه اصلاح نژاد جمعیت بوقلمون بومی با هدف افزایش تولید بوقلمون و تخم آن جهت استفاده بهره برداران انجام می شود که با این اقدام و با اصلاح نژاد در طول 22سال گذشته در حال حاضر سه برابر جمعیت اولیه تخم بوقلمون از نژاد اصلاح شده برداشت می شود.
منیری فر با بیان اینکه افزایش راندمان، استفاده بهینه از منابع غذایی، کاهش هزینه های پرورش و استفاده بهینه از منابع انرژی نیازمند اجرای پروژه های تحقیقاتی می باشد، گفت: با ادامه تحقیقات و طرح های پژوهشی جوجه یک روزه در این مرکز تولید و هر سال بیش از 30 هزار قطعه جوجه بوقلمون در سراسر کشور توزیع می شود.
وی ابراز امیدواری کرد در آینده جوجه گوشتی یک روزه نیز در این مرکز تولید شود و با اجرای پروژه های ترویج، تولید و درآمدزایی در این ایستگاه، کشور از جوجه های وارداتی بی نیاز خواهد شد.
جنگل های ارسباران با 57هزار هکتار در زمره 15منطقه غنی جهان به لحاظ ژن های گیاهی و جانوری است. همچنین این جنگل ها با یک هزار و 80 گونه گیاهی از یکهزار و 800 گونه گیاهی کشور، 15درصد گونه های کشور را داراست که این گیاهان 46 درصد کاربرد دارویی، 20درصد زینتی، 17درصد تغذیه ای، 10درصد حفاظتی و 5 درصد صنعتی دارند. وجود 320گونه جانوری از جمله 220گونه پرنده و 38گونه خزنده در این جنگل ها نیز یکی از دلایل بی نظیر بودن ارسباران است. 29 درصد پستانداران، 46 درصد پرندگان، 32درصد دوزیستان، 9درصد آبزیان و 20 درصد خزندگان کشور در این جنگل ها زندگی می کنند. این جنگل ها به عنوان ذخیره گاه زیست کره جهان نیز ثبت شده که وجود آثار تاریخی و طبیعی منطقه نیز مکمل این اهمیت است.
برچسب:
منطقه آزاد ارس, خداآفرین, گیاهان دارویی
http://arasfz.ir/news/id/8101
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن