شنبه, 03 آذر 1403

جستجو
دوست دارم محصولاتم به اسم ارس تولید شود
در گفتگوی صمیمی با مقام اول فستیوال علمی طرح های نوین آلمان مطرح شد:

دوست دارم محصولاتم به اسم ارس تولید شود

دوست دارم به عنوان بومی این منطقه، اگر توان کارآفرینی دارم، این کارآفرینی را در محل تولدم انجام دهم. برای نمونه رنگ های ترمیم شونده می تواند در منطقه آزاد ارس تولید شود.

«آیدین نصرتی علمداری» جوان نخبه شهرستان جلفا، موفق به کسب عنوان نخست فستیوال علمی طرح های نوین آلمان شده است. وی که متولد 1373 است، کارشناس معماری خود را از دانشگاه هنر اسلامی شیراز دریافت کرده است. از عناوین کسب شده توسط وی می توان به جشنواره بهترین ایده و طرح ها در زمینه جذب توریست و طراحی فضاهای شهری اشاره کرد که نصرتی موفق به کسب مقام اول بهترین ایده و طرح در زمینه شهرسازی و جذب توریست شده است.



وی که عنوان نخست فستیوال آلمان را به خاطر طرح « آشنایی با نانو پوشش ها و کاربرد آن ها در معماری سبز » دریافت کرده است، در گفتگو با روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، از فعالیت های خود و طرح مذکور سخن به میان آورده است.

لطفا در ابتدا از کسب عنوان نخست فستیوال علمی طرح های نوین آلمان و طرح خود صحبت کنید؟
فستیوال علمی طرح های نوین آلمان، همانند جشنواره خوارزمی در سطح بالا و به صورت بین المللی است و بنده نیز پس از آشنایی با این فستیوال، طرح خودم را برای حضور در بخش معماری ارسال کردم و این طرح مورد استقبال داوران جشنواره قرار گرفت. با افزایش ساخت و ساز در کشور، لزوم استفاده از روش های نوین بر اساس تکنولوژی نانو احساس می شود. به خصوص اینکه در ایران مشکلات اساسی در زمینه اتلاف انرژی در ساختمان ها را شاهد هستیم. با استفاده از طرحی که ارائه کرده ام، می توان با کمک گرفتن از تکنولوژی نانو، میزان اتلاف انرژی را به 50 درصد مقدار کنونی رساند.

این طرح چه مزایایی دارد؟
مزیت اصلی این است که مواد اولیه در کشور موجود است و در ایران می توان به راحتی این طرح را اجرا کرد. بیشتر این طرح روی عایق کاری ساختمان استوار است و در چند بخش انجام می شود. استفاده از این طرح آسان است و به صورت فیزیکی، این عایق ها قابل مشاهده نیستند و تغییری در زیبایی ساختمان ها ایجاد نمی کنند. همچنین تا به حال چنین محصولاتی از چین وارد می شد و می توان این طرح را به عنوان یک تولید ایرانی جایگزین واردات محصول کرد.

طرح نانوپوشش ها برای ساختمان سازی چگونه به ذهنتان رسید؟
در سال 1390 در نمایشگاه صنعت ساختمان شیراز شرکت کرده بودم و به دنبال محصولات جدیدی بودم که در نمایشگاه عرضه شده بود. یکی از غرفه ها به شدت شلوغ بود و مصالح جدیدی را عرضه کرده بودند. متوجه شدم که برای ساخت این مصالح از تکنولوژی نانو استفاده شده است. به همین دلیل به سراغ این تکنولوژی رفتم. با تحقیقاتی که انجام دادم، مواد اولیه را تهیه کرده و مورد آزمایش قرار دادم. نمونه های چینی نیز وجود داشت که معمولا در شرایط آب و هوایی ایران جواب نمی داد. همین موضوع سبب شد تا تلاش کنم نمونه داخلی و بر اساس شرایط آب و هوایی ایران را تولید کنم.

چه طرح های دیگری برای آینده دارید؟
هم اکنون در پارک علم و فناوری شیراز مستقر هستیم و شرکتی نیز در این زمینه تاسیس کرده ام. از جمله طرح های جدید می توان به ساخت رنگ های خود ترمیم شونده اشاره کرد. این رنگ ها که با استفاده از تکنولوژی نانو، تولید می شود می تواند محل خراش را ظرف 24 ساعت خود به خود ترمیم کند.

چطور شد که تصمیم به ادامه فعالیت در منطقه آزاد ارس گرفته اید؟
به هر حال بنده بومی این منطقه هستم و در سفرهای مداوم به این منطقه، مسائلی را دیدم که ترغیب شدم تا ادامه کار را در منطقه آزاد ارس انجام دهم. دوست دارم به عنوان بومی این منطقه، اگر توان کارآفرینی دارم، این کارآفرینی را در محل تولدم انجام دهم. برای نمونه رنگ های ترمیم شونده می تواند در منطقه آزاد ارس تولید شود. نکته جالب اینکه شریک شیرازی بنده نیز بسیار علاقمند به سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس است و ما این منطقه را دروازه ای برای صادرات محصولات دانش بنیان می دانیم.

چه مشکلاتی در این حوزه دارید؟
مشکل اصلی افرادی که اختراعی دارند، ثبت این اختراع است. پروسه ثبت، سنتی و طولانی است و معمولا مخترعین از این پروسه ناراضی هستند. مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد که معمولا افرادی که مراجعه کرده اند، متوجه مشکلات می شوند. همچنین عدم حمایت واقعی از مخترعین نیز باعث خروج ایده ها از کشور می شود و معمولا کسانی که در کشور می مانند باید یک تنه با این مشکلات بجنگند.

منطقه آزاد ارس را در زمینه حمایت از شرکت های دانش بنیان چگونه می بینید؟
منطقه آزاد ارس در این زمینه بهتر از سایر استان ها و شهرها عمل کرده است اما این حمایت باید به مراتب بیشتر از این شود. به خصوص اینکه شرکت های دانش بنیان سودآوری و قابلیت صادرات دارند و معمولا نیز فعالان این حوزه جوانانی هستند که دارای دانش بالایی هستند. امیدواریم با فعال شدن کامل مرکز رشد ارس، ارتباط ارس و شرکت های دانش بنیان، بهتر شود.
برچسب:
منطقه آزاد ارس, دانش بنیان, مرکز رشد, ایده
http://arasfz.ir/news/id/7639
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن