تشکیل کمیسیون مشترک همکاری ایران و ارمنستان در حوزه انرژی
در دیدار هیات ایرانی به سرپرستی دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد ایران و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس و وزیر زیرساخت های انرژی و منابع طبیعی ارمنستان، بر ارتقای روابط دو کشور با تشکیل کمیسیون مشترک همکاری های ایران و ارمنستان تا پایان سال جاری تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی ایران در این دیدار با اشاره به برنامه های ایران در حوزه انرژی گفت: انرژی اصلی ترین حوزه اقتصادی ایران است و در سال های اخیر نیز سعی شده است تا روابط ایران با کشورهای همسایه بر پایه انرژی تقویت شود.
اکبر ترکان تاکید کرد: این روزها زیرساخت های انتقال گاز به بیشتر کشورهای همسایه ایجاد شده است و ارمنستان جزو کشورهایی است که دارای این زیرساخت هاست.
مشاور رئیس جمهور ایران، با اشاره به منابع غنی معدنی در ارمنستان، خاطرنشان کرد: ارمنستان دارای معادن بسیاری است که استفاده از این معادن به انرژی نیاز دارد و به خصوص در زمینه انتقال گاز به ارمنستان برای مصارف صنعتی، ایران می تواند کمک بیشتری نماید.
ترکان با اشاره به توافق سه جانبه ایران، ترکمنستان و ارمنستان در حوزه انرژی عنوان کرد: اعتقاد ما این است که توسعه ایران به توسعه روابط با کشورهای همسایه وابسته است و صادرات انرژی در این زمینه در اولویت قرار دارد.
وزیر زیرساخت های انرژی و منابع طبیعی ارمنستان نیز در این دیدار ضمن استقبال از تشکیل کمیسیون همکاری های مشترک ایران و ارمنستان در سال جاری، گفت: روابط ایران و ارمنستان در حوزه های مختلف از جمله حوزه انرژی بسیار مستحکم است و با تشکیل این کمیسیون، همکاری های این دو کشور همسایه و دوست که دارای اشتراکات فرهنگی هستند، بیشتر خواهد شد.
آشوت مانوکیان با تشریح برنامه های طولانی مدت این کشور در حوزه انرژی، تصریح کرد: دکترین انرژی ارمنستان تا سا 2036 تدوین شده است. به طوریکه این روزها نیز خط سوم انتقال برق بین ایران و ارمنستان در حال تکمیل است و استفاده از آن در سال 2018 آغاز خواهد شد.
وی افزود: نیروگاه مشترک ایران و ارمنستان در منطقه آزاد مغری ارمنستان احداث شده است و با ادامه این فعالیت ها، ارمنستان می تواند نقش ترانزیتی در انتقال انرژی ایران به سایر کشورها داشته باشد.
وزیر زیرساخت های انرژی و منابع طبیعی ارمنستان خاطرنشان کرد: ایجاد منطقه آزاد مغری نیز نقطه عطف فعالیت های مشترک ایران و ارمنستان خواهد بود و امیدواریم که فعالیت های دو کشور در زمینه سرمایه گذاری های مشترک و تبادل انرژی رشد چشم گیری داشته باشد.
در این دیدار که در ایروان برگزار شد، علاوه بر مشاور رئیس جمهور ایران و وزیر توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری ارمنستان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، سفیر ایران در ارمنستان، برخی از مسئولان سازمان منطقه آزاد ارس، منطقه آزاد مغری و برخی از مسئولان کشور ارمنستان نیز حضور داشتند.
مرز نوردوز که در منطقه آزاد ارس واقع شده است، تنها مرز زمینی ایران و ارمنستان است و منطقه آزاد ارس در زمینه ارتباط دو کشور، نقش استراتژیک دارد.