پنجشنبه, 01 آذر 1403

جستجو
همایش بررسی عرفان و اخلاق امام خمینی(ره) در نخجوان برگزار شد

همایش بررسی عرفان و اخلاق امام خمینی(ره) در نخجوان برگزار شد

امام خمینی (ره) با تکیه ‌بر دیدگاه و اندیشه‌های مردم‌دوستی و صلح طلبانه توانست انقلاب اسلامی ایران را هدایت و به عنوان یکی از انقلاب های موفق دنیا، رهبری و به پیروزی برساند

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، به نقل از سرکنسول گری ایران در نخجوان، این همایش با مشارکت مراکز علمی، فرهنگی و هنری ایران و نخجوان و با حضور جمعی از استادان، شخصیت های فرهنگی، هنری، دینی، مسئولان و مدیران جمهوری آذربایجان و ایرانیان مقیم در سالن اجتماعات هتل تبریز شهر نخجوان برگزار شد.
در این همایش نمایندگانی از دانشگاه شاهد، پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران، سازمان منطقه آزاد ارس، دانشگاه دولتی نخجوان، فرهنگستان علوم و مراکز فرهنگی و هنری این جمهوری خودمختار شرکت کردند.
«منصور آیرم» سرکنسول کشورمان در نخجوان در این همایش گفت: صاحب نظران ، محققان و تحلیل گران جهان فعلی را بیش از هر زمانی پرتلاطم، چالشی و ملتهب ارزیابی می‌کنند.
وی افزود: بسیاری از ناظران بین‌المللی معتقدند خشونت‌ها و بی‌سامانی در دنیای امروز بخصوص در منطقه خاورمیانه بطور فزاینده‌ای در حال رشد و گسترش است و این وضعیت می‌تواند به ثبات و روند توسعه ملت‌های منطقه آسیب جدی بزند.
آیرم ادامه داد: در این میان وظیفه هر انسان با فرهنگ و دارای عقلانیت منطقی این است که با ترویج اندیشه‌های صلح طلبانه و عقلانی در برابر افراطی‌گری‌های ویرنگرایانه ایستادگی کند.
سرکنسول کشورمان در نخجوان یادآورشد: امام خمینی ( ره) با تکیه ‌بر دیدگاه و اندیشه‌های مردم‌دوستی و صلح طلبانه توانست انقلاب اسلامی ایران را هدایت و به عنوان یکی از انقلاب های موفق دنیا، رهبری و به پیروزی برساند.
آیرم، اسلام مداری، قیام برای خدا، نفی سبیل و استقلال خواهی، عدم جدایی دین از سیاست، بر پا داشتن امر به معروف و نهی از منکر، حفظ منافع و مصالح نظام اسلامی، حاکمیت قانون بر حکومت افراد و تکیه بر اصل وحدت را به عنوان ریشه های اصلی اندیشه های امام خمینی (ره ) عنوان کرد.
وی گفت: بنابراین باید از نو به ریشه‌های اصلی اندیشه‌های رهبرانی همانند امام خمینی (ره ) و رهبران ملل دیگر توجه و در نشست های علمی مشابه و با حضور اندیشمندان و صاحب نظران این مسائل مورد بررسی قرار گیرد.
«رامیز قاسم اف» استاد مطرح فرهنگستان علوم نخجوان نیز در این همایش تصریح کرد: امام خمینی (ره) یکی از رهبران مردمی در قرن بیستم بود که انقلاب اسلامی ایران را شکل داد و امروز شاهدیم که ایران کشوری امن و باثبات در منطقه است.
وی تاکید کرد که نمونه این امر را در سفر به تهران و ارومیه از نزدیک شاهد بودم و در این سفر سخنرانی عالمانه و ادیبانه رهبر انقلاب اسلامی ایران را شنیدم.
قاسم اف از توسعه بیش از پیش روابط جمهوری آذربایجان و ایران در همه حوزه ها از جمله در بخش همکاری‌های علمی ابراز خشنودی کرد و این همایش را نمونه‌ای از سطح روابط فیمابین عنوان کرد .
«فرزاد جهان‌بین» معاون دانشجویی دانشگاه شاهد نیز مقاله خود تحت عنوان' تاثیر عرفان امام خمینی( ره) در شکل‌گیری انقلاب اسلامی' را ارائه کرد .
وی گفت: عرفان امام خمینی (ره) را می‌توان در چارچوب عرفان صدرایی قرارداد از جمله مسائل مهم در عرفان صدرا و امام خمینی (ره) ، سفرهای چهارگانه عرفانی است و امام راحل خود در سیر این مراحل به طور عملی گام برداشت و به طور واقعی آنها را در زندگی و رفتار و باور خویش بکار بست.
جهان‌بین تصریح کرد: امام (ره) عارف را کسی می‌داند که قلب خود را آمادۀ پذیرش هر صورتی سازد که محبوب، آن صورت را به آن قلب دهد و هیچ صورتی و فعلیتی را از پیش خود مطالبه نکند و از هر دو عالم بگذرد و به هر دو نشئه پشت پا زند. اما نکته مهم آن است که این معنویت می‌باید با جامعه گره بخورد.
معاون دانشجویی و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد، امام خمینی (ره) را عارفی عمل‌گرا و حق‌گرا معرفی کرد.
«محسن معصومی» عضو هیات علمی پردیس دانشگاه تهران نیز به وجوه عرفانی امام (ره) در زندگی روزمره اشاره کرد و گفت: امام به ‌تمام ‌معنا فراتر از عارف عمل کرد و در تمام مراحل زندگی و فعالیت‌های خود در عرصه‌های مختلف همواره رضای الهی را مد نظر قرارداد و بر محور حق حرکت کرد.
وی افزود :نمونه‌های بسیاری از خاطرات امام (ره) وجود دارد که می‌تواند به‌عنوان الگوی امروز جامعه مطرح شود.
«حسین آقا زاده» وابسته فرهنگی سرکنسولگری کشورمان در نخجوان نیز در این همایش گفت: هدف اصلی از برپایی این نشست تبیین واقعیت‌های پنداری، رفتاری و شخصیتی بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران با رویکرد علمی است.
وی توضیح داد: برخلاف تلاش رسانه های غربی برای معرفی امام خمینی (ره) به عنوان یک شخصیت صرفا سیاسی و مذهبی، ایشان واجد یک شخصیت چندبعدی است.
آقاز اده ادامه داد: بنیان و اساس بینش و عمل بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بر مبنای عرفان، اخلاق و تربیت مکتبی شکل‌گرفته و بر این اساس بود که توانست انقلاب اسلامی را به ‌عنوان یکی از انقلاب‌های فارغ از خشونت در تاریخ هدایت و رهبری کند .
همچنین نمایش گزیده مستند زندگی امام خمینی (ره)، نمایشگاه عکس، رونمایی از کتاب و رونمایی از پرتره امام راحل از برنامه های جنبی این همایش به شمار می رود.
برچسب:
منطقه آزاد ارس, نخجوان, امام خمینی , عرفان
http://arasfz.ir/news/id/7446
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن