رئیس سازمان امور اراضی کشور:
طرح تنظیم و کنترل آب های مرزی در آذربایجان شرقی تا پایان سال 97 به اتمام می رسد
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت : در سال جاری تمامی قراردادهای اجرای عملیات تنظیم و کنترل آب رودخانه های مرزی و احداث شبکه های اصلی و فرعی متناظر با پیمانکاران و مشاورین منعقد شده و تا پایان سال 97 به تمام خواهد رسید.
رئیس سازمان امور اراضی کشور از اتمام طرح تنظیم و کنترل آب های مرزی در آذربایجان شرقی تا پایان سال 97 خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت : در سال جاری تمامی قراردادهای اجرای عملیات تنظیم و کنترل آب رودخانه های مرزی و احداث شبکه های اصلی و فرعی متناظر با پیمانکاران و مشاورین منعقد شده و تا پایان سال 97 به تمام خواهد رسید.
اورنگی در نشست کارگروه تخصصی بررسی اجرای مهار و تنظیم آب های رودخانه های مرزی و احداث شبکه های اصلی و فرعی متناظر منطقه آزاد ارس با بیان اجرای این طرح ها در راستای اشتغالزایی و توسعه کشاورزی منطقه است گفت : سال 1392 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی طرحی با نام تنظیم و کنترل آب های مرزی و ایجاد شبکه های فرعی و اصلی در دستور کار وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت که 12 استان مرزی کشور در این طرح هستند.
وی افزود : دراین راستا در آذربایجان شرقی نزدیک به 18 هزار هکتار از عرصه های فعلی که در اختیار مردم هست و همچنین عرصه های منابع ملی که نگاه توسعه ای برای آنها در نظر گرفته شده تحت پوشش این طرح قرار داده شده است .
اورنگی با بیان اینکه در دو سال گذشته در 5300 هکتار از این اراضی با اعتبار 700 میلیارد تومان توسط سازمان امور اراضی و وزارت نیرو برای اجرای این طرح عملیاتی هزینه شده است گفت : مسیر و نقشه اجرایی این طرح نهایی شده است و برای سال زراعی جاری در قالب کشت و صنعت و یا شرکت های سهامی زراعی از طریق افراد بومی و همچنین سرمایه گذاران جدیدی که متقاضی سرمایه گذاری هستند به اجرا در خواهد آمد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با تشریح چگونگی سرمایه گذاری افراد متقاضی در این طرح گفت : نظام بهره برداری که در قالب شرکت های سهامی زراعی و یا تعاونی های تولید با مشارکت خود مردم منطقه ساماندهی و عضو می شوند و در قالب سهام این اراضی در اختیار آنها قرار می گیرد .
وی افزود : البته الگوی کشت این عرصه ها را مشاور تهیه کرده و بیش از 60 درصد در قالب باغبانی خواهد بود بخشی بصورت کشت در فضای باز و بخشی دیگر برای بخش کشاورزی برای توسعه کشت گلخانه ای در اختیار آنها سرمایه گذار ان قرار میگیرد که مدیریت آنها بصورت واحد او ز طریق سازمان منطقه آزاد ارس خواهد بود .
وی خاطر نشان کرد : کشور ما حدود 5 و شش دهم میلیارد مترمکعب و یا به تعبیری 29 مترمکعب در ثانیه از رود ارس مق آبه دارد که قبلا برای ده مترمکعب آن در تمام شبکه های فرعی و اصلی و ایستگاه های پمپاژاجرا شده یا در دست اجرا هستند و امیدوارم در دو سال آینده حدود ده هزار عرصه را در این فاز و در این استان بصورت کامل به بهره برداری برسانیم.
در نشست کارگروه تخصصی بررسی اجرای مهار و تنظیم آب های رودخانه های مرزی و احداث شبکه های اصلی و فرعی متناظر منطقه آزاد ارس که با حضور معزالدین قائم مقام و معاون سرمایه گذاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ، عرب باغی مدیرعامل منطقه آزاد ارس ، هاشمی رئیس سازمان آب منطقه ای آذربایجان شرقی و مهری رئیس سازمان جهاد کشاورزی حضور داشتند سازو کارهای بهره برداری از حق آبه کشورمان از رودخانه ارس برای توسعه بخش کشاورزی و افزایش اشتغالزایی در این منطقه مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت .
در پایان این نشست طرح های کشاوزی منطقه از جمله بزرگترین گلخانه کشت محصولات گلخانه ای خاورمیانه مورد بازدید قرار گرفت