یکشنبه, 04 آذر 1403

جستجو
ناگفته های کردشت
سفرنامه نوروزی ارس- 6

ناگفته های کردشت

سفر به ارس تنها محدود به جلفا و جاذبه های گردشگری داخل و نزدیک این شهر نیست. سرتاسر نوار مرزی ارس گویای تاریخی پرقدمت و پر از فراز و نشیب هستند. تاریخی که در طول آن کاروانسراها ساخته و خراب شده اند، پل ها ساخته و ویران شده اند و جنگ ها شروع شده و به پایان رسیده اند. تنها چیزی که در تاریخ ارس بدون تغییر باقی مانده و همچنان نیز مداوم است، خود رود ارس است. دائمی و در جریان. گاه خروشان و گاه آرام، البته آرامش بیرونی که از سر درون ارس خبر نمی دهد. ارسی که پیچ در پیچ است و نظاره گر تاریخ پرمخاطره این مرز و بوم. ارسی که همه پیچ و خم های تاریخی را دیده است اما لب دوخته و همچنان بی صدا به راه خود ادامه می دهد.
امروز تصمیم می گیریم که از جلفا فاصله بگیریم و خودمان را به ارس بسپاریم. همراه ارس برویم سمت شرق. با ارس هم مسیر شویم و همراه با ارس سرازیر شویم به سمت تاریخ. در یک مسیر زیبا و پیچ در پیچ. کوههای بر افراشته این مسیر جان می دهد برای عکس گرفتن و لذت بردن از طبیعتی که نشانه های الهی را برای ما بازگو می کند.
کردشت اندکی از جلفا دور است اما نه آنقدر دور که نتوان یک روزه رفت و به جلفا برگشت. اگر صبح زود راه بیفتید، حتی می توانید چندین جاذبه گردشگری را در مسیر ببینید. روستاهای زیبای ارس، آبشار آسیاب سرسبز و معروف این منطقه و خیلی از جاذبه هایی که می توانیم ببینیم و خواهیم دید.
کردشت روستایی است که نقش مهمی در تاریخ معاصر سرزمینمان بازی کرده است. کمتر کسی است که نام عباس میرزا و رشادت های او را نشنیده باشد. عباس میرزا بانی حمام کردشت بوده است و در این منطقه مقابل لشگر تا دندان مسلح روس ایستاده است. آن هم با لشگری مردمی، بدون تجهیزات کافی و بدون حمایت کافی از سوی دولت آن زمان. لشگری که فقط به عشق وطن و برای دفاع از مرز و بوم ایران به جنگ آمده بودند.
امروزه از قلعه کردشت، چیز زیادی باقی نمانده است اما باروها و دیوارهای باقی مانده این قلعه عظمت گذشته اش را به رخ گردشگران می کشد. اما حمام کردشت به طور کامل مرمت شده است و میزبان گردشگران است. حمامی که دارای عظمت است و حیاط ها و داخل این حمام نشان از افکار آن زمان مردمان این سرزمین داشته است.
وارد حمام کردشت که می شویم، اولین چیزی که جلب نظر می کند، قرار گرفتن این حمام در کنار رود زیبای ارس است. در واقع همچنان که ارس نظاره گر حوادث و فراز و نشیب های کردشت بوده است، این حمام نیز بر ارس زیبا نظاره کرده است و هر 2 به نظاره خود ادامه می دهند. دیدن زیبایی های ارس خروشان از چشم حمام و از میان آجرهای حمام کردشت، لذت دیگری دارد و حس متفاوتی را منتقل می کند.
عشق و علاقه پدران ما به زیبایی ها و معماری باعث شده است که آثار تاریخی گذشتگان علاوه بر مقاوم بودن دارای شکل ظاهری زیبایی هم باشد. این بناها همانند آپارتمان های امروزی شکل بی روحی ندارند و انگار هر کدام، همانند انسان های روی زمین، متقاوت از دیگری هستند. ستون های زیبا و طاق های زیباتر و رنگ و کاشی و هنر که از جای جای این آثار تاریخی، به گردشگران خودنمایی می کند. شاید گذشتگان ما اعتقاد نداشتند که حمام فقط برای نظافت است و دوست داشتند که علاوه بر نظافت تن، از زیبایی های بنا نیز لذت برده و اثری زیبا از هنر خود را برای آیندگانی که ما باشیم به یادگار گذاشته باشند.
حمام کردشت نه فقط ارزش یک بار، بلکه ارزش بارها دیدن دارد و از آن با ارزش تر، تفکر در تاریخ است که از سوی پیشینیان و پیشوایان دینی نیز بر این موضوع تاکید شده است. طبیعت، زیبایی، تاریخ، فرهنگ، هنر، میراث فرهنگی و معماری، چیزهایی است که در این بخش از ارس قابل مشاهده است و خوشا به حال کسانی که فقط نمی بینند، بلکه نگاه می کنند. شما نیز در این نگاه ما شریک هستید. واقعی نشد، مجازی...مهم نگاه است. پس با ما باشید.
برچسب:
ارس, سفرنامه , نوروز, مرز پرگهر, کردشت
http://arasfz.ir/news/id/6274
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن