چهارشنبه, 14 آذر 1403

جستجو
رئیس شورای جهانی ژئوپارک های یونسکو اردیبهشت ماه به ارس سفر می کند
یونسکو پیگیر ثبت جهانی ارس است

رئیس شورای جهانی ژئوپارک های یونسکو اردیبهشت ماه به ارس سفر می کند

کارشناس مسئول امور ژئوپارک‌ها و ژئوتوریسم سازمان زمین‌شناسی ایران در مراسم رونمایی از لوگوی ژئوپارک ارس، از پیگیری یونسکو در زمینه ثبت جهانی این ژئوپارک خبر داد. 

کارشناس مسئول امور ژئوپارک‌ها و ژئوتوریسم سازمان زمین‌شناسی ایران در مراسم رونمایی از لوگوی ژئوپارک ارس، از پیگیری یونسکو در زمینه ثبت جهانی این ژئوپارک خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، علیرضا امری کاظمی در این مراسم که در سایت سازمان منطقه آزاد ارس برگزار شد، گفت: در سازمان زمین شناسی کشور 30 منطقه در ایران را به عنوان پتانسیل ژئوپارک معرفی کرده ایم که ژئوپارک ارس اولویت اول ما است و مسئولان یونسکو نیز نظر خاصی روی ارس دارند.
وی افزود: پتانسیل های خاص منطقه آزاد ارس باعث شده است که یونسکو به ثبت جهانی ژئوپارک ارس علاقمند شود و امسال نیز کارشناسان یونسکو با عزم جدی تری پیگیر این موضوع شده اند.
امری کاظمی تصریح کرد: مارتینی به عنوان رئیس شورای جهانی ژئوپارک های یونسکو اردیبهشت ماه به ارس سفر می کند و این سفر می تواند زمینه ساز اتفاقات بزرگی در این منطقه باشد.
وی خاطرنشان کرد: برند ژئوپارک ارس باید روی تمام محصولات استفاده شده و بیش از این شناسانده شود تا بتوانیم از این برند برای رسیدن به اهداف ژئوپارک استفاده کنیم.
صاحب تنها کرسی شورای تصویب ژئوپارک های یونسکو در خاورمیانه، گفت: از فروردین ماه کارهای عملیاتی آماده سازی و تشکیل پرونده ثبت ژئوپارک ارس آغاز خواهد شد و این پروسه حدود یک سال و نیم به طول خواهد انجامید.
امری کاظمی افزود: آذر ماه 96 پرونده نهایی به یونسکو ارسال می شود تا این ژئوپارک بتواند در جلسه شورا در فروردین ماه سال 97 مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
وی تاکید کرد: ژئوپارک ارس می تواند به عنوان یک ارزش افزوده برای منطقه آزاد ارس در نظر گرفته شود و می تواند باعث درآمدزایی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان این منطقه شود.
امری کاظمی عنوان کرد: خوشبختانه منطقه آزاد ارس فقط به دنبال توسعه صنعتی نیست و در کنار توسعه صنعتی، توسعه سبز را نیز در نظر گرفته و آگاهانه به دنبال حفاظت از میراث کشوری، بومی و محلی است.
گفتنی است، ژئوپارك ارس شامل بیش از بیست ژئوسايت است که از بین آن كوه علي‌باشى، كوه كيامكى، كوه گئچى قالاسى، آبشار ماهاران و آبشار آسياب خرابه هر كدام نمونه‌هاى زمين‌شناسى كم‌نظيرى دارند و یکی از مهمترین و بارزترین جاذبه‌های علمی منطقه ارس، مرز دوره‌های زمین‌شناسی «پرمین» و «تریاس» است که تنها در چند نقطه‌ی معدود در جهان قابل مشاهده است و از بین آن‌ها جلفا بهترین نقطه به شمار می‌رود.
این ژئوپارک دومین ژئوپارک خاورمیانه است که در مسیر ثبت جهانی قرار گرفته است و در صورت ثبت جهانی آن می توانیم شاهد تاثیر مثبت در توانمندسازی اقشار مختلف مردم در این منطقه باشیم.
منطقه ارس در شمال غرب ایران، یکی از نقاط منحصر به فرد کشور از دیدگاه پدیده‌های کم‌نظیر زمین‌شناختی است که می‌توان از آنها به عنوان «میراث زمین‌شناختی» یاد کرد.
برچسب:
http://arasfz.ir/news/id/6198
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن