نشست بررسی راه اندازی پایانه صادراتی و ترانزیتی ارس برگزار شد
نشست بررسی راه اندازی و بهره برداری پایانه صادراتی و ترانزیتی ارس با حضور مدیرعامل ارس و شرکت های محل و نقلی و انبارداران ارس برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، محسن خادم عرب باغی در این نشست گفت: مناطق آزاد کشور حلقه واسط اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی هستند و برای تحقق این ماموریت، نیازمند ایجاد زیرساخت ها در مناطق هستیم.
عرب باغی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از مناطق آزاد جهان شامل ترانزیت و حمل و نقل می باشد افزود: یکی از راه های توسعه مناطق آزاد نیز ترانزیت می باشد و منطقه آزاد ارس موقعیت ویژه ای در بحث ترانزیت دارا می باشد و از این رو مصمم هستیم پایانه صادراتی را در ارس راه اندازی کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: وجود زیرساخت های حمل ونقل مطلوب در پایانه های صادراتی آن هم در نقطه صفر مرزی یک مزیت عمده برای شرکت های حمل و نقل منطقه و از عوامل موثر بر کارایی و تاثیرگذاری آنها می باشد.
عرب باغی عنوان کرد: پایانه صادراتی ارس پتانسیل تبدیل شدن به هاب های لجستیکی با رویکرد صادرات، واردات، ترانزیت و ترانشیپ و با رویکرد تامین و توزیع کالا در سطح ملی را دارا می باشد.
وی افزود: این پایانه را می توان به عنوان محلی جهت ارائه خدمات ارزش افزوده شامل سورتینگ، بسته بندی، کنترل کیفیت، مشاوره بازاریابی و حتی فرآیندهای پردازش پیش از صادرات محصولات دانست.
عرب باغی با اشاره به مزایای فراوان راه اندازی پایانه صادراتی در ارس گفت: ارائه چنین خدماتی در این مراکز مزایای فراوانی از جمله امکان دسترسی یکسان تولیدکنندگان به خدمات با هزینه مناسب، کنترل و حفظ کیفیت مطلوب در محصولات جهت رعایت استانداردهای بازارهای صادراتی و بهره گیری از خدمات مشاوره تحقیق در بازار به منظور حضور موثرتر در بازارهای جهانی را به دنبال خواهد داشت.
وی در پایان در خصوص پایانه صادراتی و ترانزیتی ارس گفت: پایانه صادراتی در محدوده پنج و نیم هکتاری دارای نقشه تفکیکی است و در 26 قطعه دو هزار متری آماده راه اندازی و واگذاری به متقاضیان است.
در این نشست مسئول پایانه صادراتی ارس نیز به ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در این زمنیه پرداخت.
همچنین در ادامه این مراسم، مشاور مدیرعامل در امور عمرانی زیربنایی با اشاره به نقش پایانه ترانزیتی در افزایش میزان صادرات گفت: وجود شبکه های حمل و نقل مناسب و خطوط بزرگراهی و ریلی در مجاورت پایانه ها می تواند ارتباطات پسین پایانه های صادراتی را به سریع ترین و ارزان ترین نحو با مبادی خروجی کشور برقرار نماید از این رو درصدد هستیم راه آهن قلی بیگلو وفرودگاه ارس را راه اندازی نماییم.
ایرج حاتمی افزود: ایجاد بستر ارتباطاتی سریع ترکیبی شامل ریلی هوایی و جاده ای جزو الولویت های کاری حوزه عمران و زیربنایی ارس می باشد.
حاتمی گفت: مطالعات اتصال راه آهن قلی بیگلو در حال اتمام است و درصدد هستیم هرچه سریعتر آنرا فعال نماییم. و امورات مربوط به احداث فرودگاه ارس نیز با سرعت خوبی انجام می گیرد.
وی گفت: در صدد هستیم سکوی تخلیه بارترکیبی دو هزار و 200 متری ایجاد کنیم که هم تخلیه و بارگیری از خط راه آهن و همچنین حمل و نقل جاده ای در ارس میسر گردد.
در پایان این نشست، انبارداران و مدیران شرکت های حمل و نقلی ارس نیز به بیان نکته نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.