یکشنبه, 02 دی 1403

جستجو
بهانه ای به نام روز ملی صادرات

بهانه ای به نام روز ملی صادرات

بیست و نهم مهرماه با عنوان روز ملی صادرات در تقویم کشورمان ثبت شده است. این روز هرچند یک مناسبت تقویمی است که هر ساله در مناطق و استان های مختلف از تلاش های صادرکنندگان برتر و برجسته و متولین تجارت بین المللی و خارجی قدردانی میشود، اما فراتر از تندیس های تجلیل از صادرکنندگان هدف بالاتری را در ورای این روز تقویمی دنبال می کند که یکی از برجسته ترین آنها تشویق تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور به توسعه صادرات، به خصوص صادرات غیرنفتی و همچنین اعتلای فرهنگ رقابت سالم در توسعه صادرات و توسعه اقتصادی کشور است.
بايد به اين نكته توجه داشته باشیم كه توسعه پایدار اقتصادی نیازمند همکاری و تلاش همه جانبه مردم، صاحبان صنایع ومسئولین می باشد و اگر توسعه پايدار اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي هدف اصلي آحاد مردم و مسؤولان كشور است بايد اين فرهنگ و باور عمومي در مردم رخنه كند كه براي دستيابي به اين هدف، همه بايد ايده‌ها و افكار خود را بروز دهند تا از برخورد عقايد، امكان دستيابي به ايده‌هاي برتر و متحول فراهم شود.
و این مهم محقق نمی شود مگر اینکه مشکلات صادرات و بهبود فضای کسب و کار، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری تولیدکنندگان، بازرگانان و صادرکنندگان تسهیل شود.
شاید بتوان گفتی که یکی از عمده ترین موانع پیش روی صادرات کشور عدم عضویت در سازمان تجارت جهانی است که البته پیوستن به این سازمان صرفا نیازمند آمادگی ساختارهای اقتصادی و فنی نیست. ولی نباید در این میان نقش پررنگ بنگاه های کوچک و متوسط را نادیده بگیریم.
بنگاه های متوسط و کوچک در بهبود صادرات و افزایش صادرات غیرنفتی بسیار تاثیرگذارند. شرکت های دانش بنیان نیز اینگونه می باشند و حمایت های خوبی نیز برای پیشرفت و توسعه کسب و کار این شرکت ها در سال جدید مصوب شده است ولی ضروری است که هم از این شرکت ها و هم از بنگاه های متوسط و کوچک در راستای تولید صادرات محور و توسعه صادرات و هم افزایی اقتصادی کشور حمایت شود.
ذکر این نکته ضروری است که در صادرات نیز می بایست به سمت تولید و صادرات با ارزش افزوده بیشتر توجه داشته باشیم چرا که نه هر صادراتی ارزش آفرین است و نه هر وارداتی ضد تولید داخلی.
نباید فراموش کنیم که صادرات قرار است در خدمت رشد اقتصادی کشور باشد و مد نظر داشته باشیم که محصول صادر شده دارای ارزش افزوده ای مناسب برای اقتصاد باشد.
از طرفی الزاما واردات پدیده منفی و مخالف تولید داخلی نیست چرا که بسیاری از واردات منجر به افزایش تولید می شوند و در بسیاری از موارد واردات از نوع مواد اولیه منجر به تکمیل مسیر تولید و یا ظهور کالاهای جدیدی در بازار داخل می شود.
و مهم دیگر اینکه در کنار موضوع صادرات که نیازمند حمایت از بخش تولید و عوامل تولید یعنی نیروی کار و سرمایه می باشد، مشکلات نقدینگی و کمبود سرمایه سرمایه گذاران می باشد که با توجه به درصدهای بالای وام های بانکی و نبود بانک های خارجی هم پای مشارکت سرمایه گذاران خارجی کوتاه شده و هم چالش های عمیقی بر بخش تولید داخلی ایجاد نموده است.
لازم است در کنار تشویق صادرات نکاتی را مدنظر داشته باشیم،از جمله اینکه در مراحل مختلف از جمله بازاریابی که هزینه های گزافی برای صادرکنندگان ایجاد می کند کمک شود تا شاهد بهبود وضعیت صادرات باشیم.
همچنین می بایست صادرات به کشورهای هدف به صورت هلدینگ و کنسرسیومی انجام شود تا صادرکنندگان پشتوانه قوی مالی داشته باشند.
روز ملي صادرات تنها بهانه ای براي پرداخت بیشتر در اين زمينه، برخورد عقايد و فكرسازي براي رسيدن به جهش صادراتي است. از اين رو لازم است كه در ايجاد و تقويت تشكل‌هاي صادراتي، يافتن افكار متعالي‌تر براي سرعت بخشيدن به حركت صادرات، تلاش مضاعفي صورت پذيرد تا با مشاركت و ارائه راهكارهاي منطقي و قابل اجرا شناسايي شود. آنگاه مي‌توانیم به افق های پیش بینی شده در زمینه حضور پررنگ تولیدکنندگان کشورمان در بازارهای جهانی دست یابیم.
و در پایان اینکه، برگزاری تجلیل از صادرکنندگان بهانه ای است که نشان می دهد عزمی جدی و ملی برای توسعه صادرات غیرنفتی پایدار در کشور هم از سوی تولیدکنندگان و هم مسئولین وجود دارد.

نجیبه ظفری

برچسب:
http://arasfz.ir/news/id/6028
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 آذر 1403
" چالش‌ها و فرصت‌های مناطق آزاد با تمرکز بر منطقه آزاد ارس"

نگاهی به سفر اخیر دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منطفه آزاد ارس

24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس