چهارشنبه, 14 آذر 1403

جستجو
لزوم حمایت جامعه محلی در اجرای اهداف حفاظت از محیط زیست

لزوم حمایت جامعه محلی در اجرای اهداف حفاظت از محیط زیست


اجرای هر تصمیمی در خصوص حفاظت محیط زیست نیازمند کمک و حمایت جامعه محلی می باشد.
رئیس هیات مدیره موسسه توسعه پایدار و محیط زیست و رئیس انتخابی کنسرسیوم قرق های بومی در مراسم افتتاحیه کارگاه بین المللی حفاظت زیست محیطی فرامرزی در منطقه آزاد ارس گفت: اجرای هر تصمیم در خصوص حفاظت محیط زیست نیازمند کمک و حمایت جامعه محلی می باشد.
محمدتقی فرور هدف از اجرای این کارگاه را حضور سه گروه موثر از مسئولین ادارات دولتی، سازمان های مدنی و مردم نهاد و همچنین جوامع بومی محلی از کشورهای همسایه عنوان کرد.
فرور افزود: دولت ایران در زمینه حفظ مناطق و گونه های گیاهی و زیست محیطی بسیار علاقمند و فعال می باشد و در همین راستا نیز مذاکراتی را با کشورهای مختلف آغاز کرده است.
وی همچنین در پایان سخنان خود از مدیرعامل و معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد ارس بدلیل برگزاری هر چه بهتر این کارگاه بین المللی تشکر کرد و گفت: با حمایت سازمان منطقه آزاد ارس این کارگاه با شرکت نمایندگانی از 12 کشور همسایه و نیز متخصصین بیولوژی دریایی کشور کویت و بومی های مناطق مختلف کشور برگزار می گردد.
نماینده سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در این کارگاه گفت: حفاظت محیط زیست و تالاب ها در مناطق حفاظت شده در فرامرزها قدمتی ده ساله دارد که در آن تفاهم نامه هایی به مرحله عقد رسیده است.
محفوظی در خصوص نتایج گفتگو با کشورهای هم مرز ایران در خصوص حفاظت زیست محیطی فرامرزی گفت: گفتگوهایی با کشورهای پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان، عراق، و آذربایجان در خصوص ایجاد و اداره مناطق حفاظت شده مرزی داشتیم که در این خصوص برخی به نتیجه رسیده است و برخی در مرحله مذاکره هستند.
وی در ادامه افزود: یکی از این مناطق که به مرحله عقد تفاهم رسیده منطقه حفاظت شده دیزمار بین کشور ایران و ارمنستان می باشد که از سال 1388 مذاکرات شروع شد و در سال 91 به تفاهم نامه تبدیل شد و در سال 92 در خصوص کریدورهای مهاجراتی حیات وحش تفاهم نامه ای امضا شد که بر اساس آن بخشی از ارمنستان بنام آروییک به مساحت 66 هزار هکتار جهت حفاظت فرامرزی مشخص شد و سهم ایران هم بخشی از منطقه حفاظت شده دیزمار با وسعت 32 هزار هکتار برای این امر مشخص شد.
محفوظی افزود: نقشه های مربوط به این مناطق اکنون آماده شده و قرار است به مرحله اجرایی برسد.
نماینده سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه در خصوص پروژه مشترک خلیج گواتر بین ایران و پاکستان گفت: پیشنویس طرح حفاظت تهیه شده است و برای تصویب دو دولت و IUCN ارسال شده است.
محفوظی در خصوص سایر پروژه های در دست اقدام گفت: ایجاد پارک صلح و دوستی ایران و ترکمنستان در حاشیه رودخانه اترک و نیز تالاب هامون و هورالعظیم با کشورهای عراق و افغانستان مذاکراتی انجام شده ولی هنوز به عقد تفاهم نامه نرسیده است.
محفوظی در پایان گفت: نتایج کار این کارگاه بصورت گزارش و توصیه نامه برای ریاست حفاظت محیط زیست کشور و سازمان جنگل ها و مراتع جهت عملیاتی شدن آن ارسال می شود.

رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران:
نقش جوامع بومی محلی و سمن ها در ایجاد و حفظ ذخیره گاه های زیست کره بسیار مهم است

رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران در خصوص ذخیره گاه های زیست کره ای گفت: نقش جوامع بومی محلی و سمن ها در ایجاد و حفظ ذخیره گاه های زیست کره بسیار مهم است.
استر کوئیش لاروش گفت: ما در سطح محلی بین علایق و ذینفعان مختلف کار می کنیم و در صدد پیدا کردن الگویی پایدار و قابل دوام در سطح محلی و بومی در حفظ محیط زیست هستیم و هدفمان ایجاد یک تعادل بین تنوع زیستی و معیشت پایدار می باشد.
لاروش گفت: سال گذشته کنفرانس اعضای کنوانسیون سازمان ملل متحد در خصوص تغییرات اقلیم در پاریس برگزار شد که تمامی کشورهای حاضر در خصوص هدف های توسعه پایدار به توافق رسیدند و این نشانگر این است که یک آگاهی فزاینده برای حفظ طبیعت در بین کشورها بوجود آمده است و از این رو معتقدم که وقت آن رسیده که با سعی دوچندان در راستای حفظ محیط زیست و توسعه پایدار تنها کره خاکی بکوشیم.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران در خصوص فعالیت های این مرکز گفت: این مرکز منطقه ای در راستای توسعه همکاری بین کشورهای ایران، پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان و افغانستان فعالیت می کند و در همین راستا در دو زمینه حفظ تنوع زیستی و آب فعالیت می کند که یکی از مهمترین آنها حفاظت فرامرزی خلیج گواتر بین ایران و پاکستان و دریاچه هامون بین ایران و افغانستان برای ایجاد و ثبت بعنوان ذخیره گاه زیست کره در یونسکو می باشد.

برچسب:
http://arasfz.ir/news/id/5770
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن