سکوت مجامع بین المللی نسبت به آلودگی آب ارس فاجعه است / مسائل زیست محیطی در اولویت برنامه های ارس قرار دارد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در اولین نشست بین المللی حفاظت زیست محیطی فرامرزی ایران و کشورهای همسایه با انتقاد شدید از بی اهمیتی نسبت به آلودگی آب رودخانه ارس گفت: سکوت مجامع بین المللی نسبت به آلودگی آب ارس فاجعه است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، محسن خادم عرب باغی، گفت: علی رغم پیگیری های متعدد از سوی ایران نسبت به ورود پسماندهای شیمیایی از سوی یکی از کشورهای همسایه به رود ارس، مجامع بین المللی در برابر خطرات ناشی از آلودگی آب رودخانه ارس سکوت کرده اند.
وی در جمع نمایندگان 12 کشور فعال در عرصه حفاظت زیست محیطی فرامرزی، افزود: رودخانه ارس علاوه بر اینکه مرز بین ایران و ارمنستان و آذربایجان می باشد، در نهایت با ورود به بزرگترین دریاچه جهان خطرات بیشمار زیست محیطی برای کشورهای حاشیه دریاچه خزر دارد.
عرب باغی یکی از معضلات جوامع صنعتی را بی توجهی به مسائل زیست محیطی عنوان کرد و گفت: بی توجهی به محیط زیست در جوامع و محیط های صنعتی علاوه بر ایجاد خطرات طبیعی و انسانی، موجب رکود اقتصادی و بروز خطرات جبران ناپذیر خواهد شد.
وی گفت: سازگاری تکنولوژی بکارگیری شده در صنایع با محیط زیست عامل مهمی در حفاظت از محیط زندگی، جلوگیری از هدر رفتن منابع طبيعي و انساني و حفاظت از منابع تجديد ناپذير می باشد.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد ارس در حال توسعه است، افزود: اعتقاد داریم توسعه پایدار با رعایت سلامت محیط زیست محقق می شود و در این راستا برنامه ها و فعالیت های مختلفی انجام شده و در حال اجرا می باشد.
عرب باغی آموزش و فرهنگ سازی را عوامل مهم رعایت مسائل و استانداردهای زیست محیطی عنوان کرد و با بیان اینکه افراد جامعه باید از دوران کودکی نحوه زندگی سالم و حفاظت از محیط زیست را بیاموزند،
گفت: کارگاه های آموزشی مختلفی در ارس برگزار شده و قطعا ادامه خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه آزاد ارس و قرارگیری در مناطق حفاظت شده، اکوسیستم های مختلف، رودخانه ارس، جنگل های ارسباران، آثار تاریخی و ژئوسایت های متعدد، مسائل مرتبط با محیط زیست با حساسیت ویژه ای پیگیری می شود.
کارگاه آموزشی حفاظت فرامرزی ایران و کشورهای همسایه به همت معاونت فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس، از 13 تا 16 مردادماه جاری با حضور نمایندگان 12 کشور خارجی و روسای ادارات و سازمان های محیط زیست کشور در منطقه آزاد ارس برگزار می شود.
حفاظت از یکپارچگی و پیوستگی مناطق حفاظت شده حساس اکولوژیکی فرامرزی، حفاظت از گونه های مهاجر و یا مشترک فرامرزی، تسهیم منافع مشترک زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی فرامرزی و کاهش هزینه های حفاظت از طبیعت از طریق همکاری های مشترک فرامرزی از مهمترین سرفصل های این کارگاه آموزشی چهار روزه می باشد.
بر این اساس، شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی علاوه بر حضور در کارگاه های آموزشی، از مناطق حفاظت شده کیامکی و کنتال بازدید می کنند.