چهارشنبه, 03 بهمن 1403

جستجو
تشریح برنامه‌ های جشنواره ملی طراحی سوغات و هدایای منطقه آزاد ارس

تشریح برنامه‌ های جشنواره ملی طراحی سوغات و هدایای منطقه آزاد ارس

معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد ارس گفت: همکاری‌هایی را با دانشگاه‌های استان بخصوص دانشگاه هنر اجرایی کرده‌ایم که نتایج بسیار ارزنده‌ای نیز در پی داشته است؛ چرا که همکاری با دانشگاه‌ها هم‌افزایی قابل توجهی را به وجود می‌آورد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، منطقه آذربایجان‌شرقی، یوسف داداش زاده در نشست خبری تشریح برنامه‌ها و زمانبندی برگزاری نخستین جشنواره‌ی ملی طراحی سوغات و هدایای منطقه آزاد ارس اظهار کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد ارس دو رویکرد عمده دنبال می‌شود که شامل محرومیت‌زدایی منطقه و توانمندسازی جامعه‌ی محلی است.

 وی افزود: با جرات می‌توان گفت که در اثر همکاری و تعامل و اجرای کارهای مشترک منطقه آزاد ارس با دستگاه‌های اجرایی استانی محرومیت به کلی در این منطقه ریشه‌کن شده و موضوعیت ندارد و ما نیز به دنبال الگوسازی هستیم.

 وی ادامه داد: در اثر همکاری با اداره آموزش و پرورش ساختمان شریعتی و احداث دو مدرسه 12 کلاسه ارس و هنرستان توسط اداره کل نوسازی استان و هوشمندسازی مدارس منطقه و همچنین برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی و تجهیز تمامی خانه‌های بهداشت این منطقه از جمله اقدامات فرهنگی و اجتماعی منطقه آزاد ارس بوده است.

 داداش‌زاده خاطرنشان کرد: طراحی فرهنگ‌سرای پیشرفته که عملیات عمرانی چند هفته قبل شروع شده است و همچنین اجرایی شدن هنرستان و منطقه مسکونی شجاع نیز در دستور کار ما قرار دارد؛ برگزاری مسابقات مختلف کتاب‌خوانی نیز در مجموع باعث افزایش 20هزار دقیقه‌ای زمان مطالعه‌ی افراد منطقه شده است.

 وی گفت: با توجه به اینکه اکثر دانشگاه‌های مادر در منطقه آزاد ارس شعبه دارند؛ از این‌رو طبق مذاکراتی که با دانشگاه پردیس علوم پزشکی تبریز انجام گرفته است از مهر ماه سال‌جاری شاهد رویکرد جدیدی در حوزه‌ی دانشگاه‌های این منطقه خواهیم بود.

 وی تاکید کرد: طبق تفاهم‌نامه‌ای که بین منطقه آزاد ارس و بنیاد مسکن منعقد شده است، علاوه‌بر توسعه‌ی سخت‌افزاری جوامع روستایی به بحث توانمندسازی نیز پرداخت شده است.

رئیس جشنواره ملی طراحی سوغات و هدایای منطقه آزاد ارس یادآور شد: در خصوص توانمندسازی جامعه محلی نیز با ارائه‌ی الگوهای مناسب در خصوص مباحث صنایع دستی با همکاری میراث فرهنگی استان، زنجیره‌ی ارزش احیاء در اجرایی‌سازی صنایع دستی بومی منطقه را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

 وی تاکید کرد:در حال حاضر نیز در جهت آموزش علاقه‌مندان و طراحی بازارچه آنلاین با همکاری دانشگاه هنر اقدام شده است و همچنین نمایشگاه و فروشگاه صنایع‌دستی نیز در سال‌جاری احداث خواهد شد که موارد گفته شده به نوعی نشان‌دهنده‌ی این است که منطقه آزاد ارس زنجیره‌ی ارزش احیاء و تجاری‌سازی صنایع‌دستی را در دستور کار خود قرار داده است.

 داداش‌زاده بیان کرد: در تلاش خواهیم بود که با همکاری دانشگاه هنر در راستای رسیدن به اهداف حود، به صادرات مباحث فرهنگی کشور کمک کرده و بحث برندسازی را نیز تحقق بخشیم.

 "میثم خداشناس" رئیس مرکز کارآفرینی دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز نیز در این نشست اظهار کرد: جشنواره‌ی طراحی هدایا و سوغات منطقه آزاد ارس به صورت مشترک با معاونت توسعه و معاونت فرهنگی ارس و همچنین مرکز کارآفرینی دانشگاه هنر تبریز و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد ارس شروع به کار خواهد کرد.

 وی گفت: مرکز کارآفرینی دانشگاه هنر به عنوان پایلوت در سطح کشور به مدت شش سال است که فعالیت خود را شروع کرده و در طول سه سال نیز از برنامه‌های معمول و روتینی دانشگاه پای خود را فراتر گذاشته است.

 وی بیان کرد: ما با همکاری دفتر کارآفرینی وزارت علوم فایل جدیدی از برنامه‌ها را برای خود ایجاد کرده‌ایم و موفق شده‌ایم که تا به امروز 30 کارگاه هنری را تجهیز کرده و در هشت رشته آثار هنری را به تولید برسانیم که فروش چرم، زیورآلات، قلم‌زنی فلزی، محصولات چوبی، اسباب‌بازی و اسباب شیشه‌ای از جمله‌ی آن بوده است.

 خداشناس تشریح کرد: در اثر تلاش مجدانه‌ی دست‌اندرکاران، اساتید و دانشجویان دانشگاه هنر موفق به کسب پنج برند شناخته شده در بازار شده‌ایم که به صورت ملموس در بازار موجود است.

 وی گفت: یکی از سیاست‌های جدید مرکز کارآفرینی دانشگاه هنر، همکاری با سایر سازمان‌ها و مراکز اقتصادی کشور است که در این خصوص منطقه آزاد ارس حمایت‌های زیادی کرده و به مدت 15 ماه است که در تعامل هستیم و به این نقطه رسیده‌ایم که با کمک یکدیگر اقدام به برزگزاری نمایشگاه کنیم.

 "مهدی محمدزاده" دبیر هیئت داوران جشنواره نیز در این نشست بیان کرد: پیشرفت یک ملت بسته به سرمایه‌های زمینی و معادن غنی آن نبوده و اصلی‌ترین مولفه‌ی سنجش پیشرفت یک ملت فرهنگ جاری در بین آن جامعه است.

 وی افزود: هر دانش مادی در صورتی که نتواند با یک فرهنگ انسانی عجین شود در نتیجه در پیشرفت آن ملت نیز نقشی نخواهد داشت و همچنین یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های فرهنگی محصولات هنری تولید شده در جامعه است.

 وی با اشاره به شاهنامه‌ی شاه طهماسبی خاطرنشان کرد: این اثر یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای هنری کشور بوده که توسط اولین شاه اسماعیل صفوی دستور تهیه آن داده شد و در زمان شاه طهماسب نیز اتمام یافت که این گنجینه‌ی هنری در زمان‌های گذشته به عنوان هدیه‌ای ارزنده به بزرگان کشورهای دیگر اهدا می‌شد.

 محمدزاده تشریح کرد: از این جریان در می‌یابیم که هدیه‌ی آثار هنری مختص امروز نبوده و از سالیان گذشته رواج دارد و به عنوان یک سنت بسیار قوی و ریشه‌دار ایرانی در سطح کلان مملکتی و بین پادشاهان به آن توجه شده است.

 وی گفت: جشنواره‌ی مذکور می‌تواند بسترهای لازم را در راستای احیای این سنت فراموش‌شده ایجاد کرده و گامی بسیار ارزشمند در راستای فرهنگ اصیل کشورمان بردارد.

 وی تاکید کرد: منطقه آزاد ارس فرصتی ایده‌آل در راستای توسعه‌ی فرهنگی است و می‌تواند تاثیرات فراوانی داشته باشد و امید است که شروع این فعالیت‌های هنری و فرهنگی با همکاری این منطقه نتایج ارزنده‌ای داشته باشد و بتوانیم خدمتی در جهت فرهنگ آذربایجان و منطقه آزاد ارس انجام دهیم.

 "ابراهیم نصیری" مدیر فرهنگی و نماینده وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد ارس نیز در این نشست یادآور شد: ما ایرانیان از همان ابتدا به فرهنگ و هنر علاقه‌مند بوده‌ایم و این همکاری بین دانشگاه هنر تبریز و منطقه آزاد ارس فرصت مناسبی برای شناساندن هنر و فرهنگ ماست.

 وی ادامه داد: منطقه آزاد ارس در تلاش برای شناساندن خود نیست؛ بلکه معرفی هنر و فرهنگ آذربایجان یکی از اهداف اصلی این منطقه است و تمام امکانات خود را در خدمت جشنواره‌ی ملی طراحی سوغات و هدایای منطقه آزاد ارس به کار خواهد بست تا نتایج ارزنده‌ای را به دست آورد.

 "سعید کاوه"، مدیر اجرایی جشنواره نیز در این نشست اظهار کرد: نخستین جشنواره ملی طراحی سوغات و هدایای ارس در محورهای "بناهای تاریخی، جاذبه‌های طبیعی و شاخصه‌های قومی-فرهنگی منطقه آزاد ارس" برگزار می‌شود.

 وی افزود: مهلت ارسال آثار برای این جشنواره تا 25 مردادماه سال‌جاری بوده و اندازه‌ی آثار ارسالی نیز شامل یک شیت 50 در 70 سانتی‌متری خواهد بود که علاقه‌مندان برای شرکت در این جشنواره می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه‌ی جشنواره واقع در تبریز، بلوار آزادی، میدان حکیم نظامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز به دانشکده طراحی اسلامی ارسال کرده و یا به سایت www.art.arasfz.ir مراجعه نمایند.

 وی گفت: جایزه‌ی نفر اول برگزیده در این جشنواره مبلغ 30 میلیون ریال، نفر دوم 20 میلیون ریال و نفر سوم نیز 10 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر و تندیس کادوست خواهد بود.

 گفتنی است؛ نشست خبری تشریح برنامه‌ها و زمانبندی برگزاری نخستین جشنواره‌ی ملی طراحی سوغات و هدایای منطقه آزاد ارس با حضور اصحاب رسانه در سالن الغدیر دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار و در پایان نیز از پوستر و فراخوان جشنواره رونمایی شد.

 

 

برچسب:
جشنواره, داداش زاده, تشریح, سوغات
http://arasfz.ir/news/id/5753
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 آذر 1403
" چالش‌ها و فرصت‌های مناطق آزاد با تمرکز بر منطقه آزاد ارس"

نگاهی به سفر اخیر دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منطفه آزاد ارس

24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس