مدیر گروه علوم کمیسیون ملی یونسکو: ذخیره گاه ارسباران را الگویی برای سایر ذخیره گاه های کشور معرفی می کنیم
ارسباران بدلیل وجود گونه های مختلف گیاهی و جانوری مورد توجه ویژه مسولان محیط زیست کشور و منطقه آزاد ارس بوده و در بین 10 ذخیره گاه داخل کشور از غنی ترین و با اهمیت ترین ذخیره گاه ها به حساب می آید.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس مدیر گروه علوم کمیسیون ملی یونسکو در نشست بررسی ذخیره گاه های کشور با تاکید بر اهمیت ویژه ذخیره گاه ارسباران در کشور گفت: به دلیل وجود ذخایر غنی گیاهی و جانوری و مدیریت و نگهداری صحیح ذخیره گاه ارسباران را به عنوان الگو برای سایر ذخیره گاه های کشور معرفی خواهیم کرد.
مهین گزانی با اشاره به اینکه حفاظت و نگهداری از ذخیره گاه ها مورد تاکید یونسکو می باشد اذعان داشت: این نشست در راستای بررسی مشکلات موجود در ذخیره گاه های کشور با محوریت بررسی ذخیره گاه ارسبارن در جهت حفظ پایداری آن برگزار شد.
وی ثبت ذخیره گاه های مشترک در مرز کشورها را از برنامه های مهم یونسکو برای توسعه امر بهره برداری صحیح اعلام کرد و افزود: ذخیره گاه ارسباران به دلیل گستردگی در مرز ایران با کشورهای همسایه و وجود توانمندیهای بالقوه برای جذب گردشگران و بهره برداری صحیح و اقتصادی گزینه مناسبی برای توسعه فعالیت های گردشگری در بین کشورهای منطقه است.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس نیز در جمع مدیران و مسولان و روسای ذخیره گاه ها و محیط زیست استانهای کشور بر ضرورت بهره مندی از نعمات خدادادی تاکید کرد و گفت: ارسباران متعلق به همه مردم ایران است و باید برای سلامت آن برنامه ریزی شود.
صادق نجفی به زیبایی های موجود در پیرامون محیط زیست منطقه آزاد ارس اشاره کرد و گفت: کرانه های ارس جلوه ای از موهبت و نعمت های بی کران خداوند است و همواره در ایام تعطیلات مورد استقبال گردشگران و دوستداران طبیعت قرار می گیرد.
وی افزود: ذخیره گاه ارسباران هم برای مردم و هم برای مسولان و مدیران استان و کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری و بعضی موارد کمیاب در یکجا در این ذخیره گاه موجود می باشد.
رئیس سازمان محیط زیست استان ذخیره گاه ارسباران را از جمله نوادر ذخیره گاه ها دانست و گفت:در این کارگاه دو روزه برای حفظ این میراث ارزشمند با حضور اندیشمندان و کارشناسان و مدیران ذخیره گاه ها و روسای ادارات محیط زیست استان سازوکارهای مناسب برای بهره مندی صحیح از ذخیره گاه های کشور و بخصوص ارسباران را مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیسی گفت: در کشور ده ذخیره گاه مهم و فعال وجود دارد و در این نشست مباحث و برنامه ریزی های لازم برای رفع مشکلات موجود در این ذخیره گاه ها بررسی شد.
وی اظهار داشت : مشکلات بسیاری گریبان گیر محیط زیست و ذخیره گاه های کشور می باشد و در این میان ذخیره گاه ارسباران با برنامه ریزی صحیح و اصولی می تواند الگوی خوبی برای سایر ذخیره گاه های کشور باشد.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس ضمن قدردانی از حضور اعضاء گروه علوم کمسیون ملی یونسکو در این منطقه آمادگی سازمان منطقه آزاد ارس برای هرگونه همکاری با محیط زیست کشور را اعلام کرد.
عادل نجف زاده تصریح کرد: ارسباران از نظر ويژگيهاي فلورستيك ، اكولوژيك ،حيات وحش، ميراث فرهنگي و زيبايي شناسي داراي مشخصه هاي ممتازي است و محل انحصاري رويش گونه هاي نادري از گياهان در ايران است .
وی افزود: طبق آخرین شناسایی بیش از 780 گونه گياهي در منطقه ثبت گردیده كه تعدادي از گونه ها منحصر به ارسباران مي باشد.
گفتنی است منطقه آزاد ارس در شمال غربی کشورمان در استان آذربایجان شرقی واقع شده و بخش هایی از مناطق حفاظت شده ارسباران و کیامکی در محدوده این منطقه که وسعت آن 51 هزار کیلومتر مصوب شده است واقع است.