مزیت های رقابتی ارس عامل استقبال سرمایه گذاران خارجی/زیرساخت های عظیم حمل و نقل و انبارداری موجود در ارس کم نظیر است
معاون امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد ارس در همایش کاربردی "تجارت با کشورهای عراق، آذربایجان و ترکمنستان گفت: وجود زیرساخت های عظیم تجارت و ترانزیت در ارس و موقعیت ویژه جغرافیایی و مزیت های سرمایه گذاری، موجب استقبال کم نظیر سرمایه گذاران خارجی و داخلی شده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، ایرج حاتمی با بیان اینکه سابقه زیرساخت های قدرتمند تجاری و ترانزیتی در منطقه آزاد ارس به بیش از یکصد سال مربوطمی شود، افزود: به دلیل قرار گیری در شاه راه های تجاری و جاده ابریشم و همچنین دسترسی آسان به کشورهای حوزه cis و ارتباط جاده ای و ریلی با کل کشور، پل آهنی جلفا بعنوان راه ارتباطی ایران و روسیه در بیش از یکصد سال قبل احداث شد.
وی افزود: در زمان جنگ تحمیلی به جهت نیاز شدید کشور به تامین مایحتاج مردم، با توجه به وجود خط آهن، گمرک، انبارهای بسیار بزرگ و پیشرفته برای دپوی کالا، تاسیسات بارانداز و وجود شرکت های بازرگانی نامدار، سالانه شش الی 10 میلیون تن کالا از گمرک جلفا وارد کشور می شد.
حاتمی وجود مزیت های رقابتی باقدرت در منطقه آزاد ارس را یادآور شد و گفت: مزیت های سرمایه گذاری در ارس علاوه بر وجود قوانین آسان و امتیازهای خوب برای سرمایه گذارای، موقعیت جغرافیایی ویژه این منطقه با دسترسی به بازارهای بین المللی بزرگ آسیایی و اروپایی است.
وی گفت: با توجه به زیرساخت های موجود، قوانین حمایتی کم نظیر و موقعیت ویژه این منطقه، ارس بهترین مکان برای سرمایه گذاری های خارجی و مشارکتی برای تولید و صادرات است.
معاون امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد ارس در بخش دیگر سخنان خود از اجرای پروژه های متعدد زیربنایی در حوزه های انرژی و راه برای ایجاد تحول اساسی در ارتباطات و تامین نیازهای سرمایه گذاران این منطقه خبر داد.
وی گفت: یکی از پروژه های مهم، اجرای سیستم مخابراتی با عنوان ” جی پان ” برای ارائه خدمات مخابراتی قدرتمند و متفاوت به سرمایه گذاران، تجار، بازرگانان و ارس وندان است که با هزینه 140 میلیارد ریالی برای نخستین بار در کشور در منطقه آزاد ارس اجرا می شود.
وی با اشاره به اهم اقدامات صورت گرفته در حوزه تکمیل زیرساخت های منطقه آزاد ارس، گفت: افزایش ظرفیت آب شرب و آب صنعتی و افزایش ظرفیت موجود به یک متر مکعب و آب صنعتی به 250 لیتر بر ثانیه، افزایش ظرفیت برق منطقه به ۲۸۰ مگاوات و ظرفیت گاز نیز از ۵۰ هزار متر مکعب فعلی به ۱۰۰ هزار متر مکعب در ساعت، احداث پروژه تصفیه خانه صنعتی با ظرفیت ورود فاضلاب 6500 متر مکعب در هر شبانه روز با هزینه 170 میلیارد ریال و احداث فرودگاه ارس از جمله پروژه های در دست اقدام است.
وی با اشاره به نقش راه آهن جلفا – اصلاندوز در تکمیل کریدور شمال – جنوب و ایجاد تحول در ارتباطات منطقه آزاد ارس با کشورهای cis، اضافه کرد: این مسیر ریلی که در حاشیه رود ارس از جلفا تا اصلاندوز احداث می شود از طریق محدوده نوردوز به ارمنستان و از مرز اصلاندوز نیز وارد خاک جمهوری آذربایجان می شود.
همایش کاربردی "تجارت با کشورهای عراق آذربایجان و ترکمنستان "با حضور سفرای ایران در کشورهای ترکمنستان و آذربایجان و همتایان آنها، مدیرکل کشورهای مشترکالمنافع و قفقاز وزارت امور خارجه، رؤسای ستاد توسعه اقتصادی و اتاق ایران و عراق، معاونین و مدیران سازمان منطقه آزاد ارس،رایزنان بازرگانی، تجار و رؤسای اتاقهای بازرگانی کشورهای هدف در محل همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار گردید.
بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته از سوی مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، امروز 24 خردادماه همایش کاربردی برگزار گردید و در روز دوم برای نخستین بار تجار و بازرگانان ایران و کشورهای هدف به طور مستقیم با یکدیگر پشت میز مذاکره خواهند نشست.
این همایش با نمایشگاه جانبی و پنل پرسش و پاسخ همراه است.
مزیتهای صادراتی ایران و نیازهای کالایی کشورهای هدف به تفکیک گروه کالایی، تشریح استانداردهای کالایی و خدماتی با رویکرد افزایش توان رقابتی، ارائه راهکارهای عملی و تجربیات موفق جهت تسهیل و افزایش صادرات خدمات و کالا به کشورهای هدف، تبادل اطلاعات تخصصی، نحوه حضور مؤثر در نمایشگاههای مرتبط، ارائه راهکارهای حل مشکلات حمل و نقلی، بانکی، گمرکی، بیمهای و ثبت شرکتها، تشریح فرصتهای تجارت بینالمللی در شرایط پس از تحریم و ملاحظات خاص تجاری در انعقاد قراردادها، شرکت در مناقصات و فرآیندهای خرید و فروش از محورهای اصلی مطرح شده در این همایش بود.