تحول اساسی در ارس با اجرای پروژه های زیربنایی
معاون امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد ارس از اجرای پروژه های متعدد زیربنایی در حوزه های انرژی و راه برای ایجاد تحولات اساسی در ارتباطات و تامین نیازهای سرمایه گذاران این منطقه خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس، ایرج حاتمی گفت: یکی از پروژه های مهم اجرای سیستم مخابراتی با عنوان ” جی پان ” برای ارائه خدمات متفاوت به سرمایه گذاران، تجار، بازرگانان و ارس وندان است که با هزینه 140 میلیارد ریالی در منطقه آزاد ارس اجرا می شود.
وی با بیان اینکه طرح مخابراتی مذکور با مشارکت شرکت مخابرات در شش ماهه اول سال جاری به بهره برداری می رسد یادآور شد: این طرح در بخش محدودی از منطقه تجریش تهران بصورت آزمایشی اجرا شده است که با فعال شدن این سیستم در منطقه آزاد ارس شاهد تحول اساسی در سیستم مخابراتی منطقه خواهیم بود.
وی با اشاره به اهم اقدامات صورت گرفته در حوزه تکمیل زیرساخت های منطقه آزاد ارس، در زمینه ظرفیت آب شرب و آب صنعتی و افزایش ظرفیت موجود، اظهار داشت: میزان مصرف آب شرب در پیک مصرف در منطقه ۱۰۲ لیتر بر ثانیه است که در حال حاضر با توجه به ظرفیت موجود با ظرفیت ۵۰ لیتر بر ثانیه، ۵۲ لیتر در این زمینه کمبود داریم.
حاتمی افزایش ظرفیت آب شرب مورد نیاز به یک متر مکعب برثانیه را موجب رفع کمبود آب عنوان کرد و در رابطه با تامین آب صنعتی شهرک های صنعتی ارس از آماده شدن اسناد مناقصه این طرح خبر داد و گفت: در زمینه تامین آب صنعتی نیز طرح افزایش ظرفیت به ۲۵۰ لیتر بر ثانیه اجرا می شود.
معاون امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد ارس به اقدامات صورت گرفته در زمینه تامین برق و گاز اشاره کرد و افزود: با اقدامات انجام گرفته ظرفیت برق منطقه ۲۸۰ مگاوات و ظرفیت گاز نیز از ۵۰ هزار متر مکعب فعلی به ۱۰۰ هزار متر مکعب در ساعت افزایش می یابد.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت وجود فرودگاه در منطقه آزاد ارس اظهار داشت: اقدامات و رایزنی های لازم برای احداث فرودگاه انجام شده و با توجه به اعلام آمادگی سرمایه گذار، این پروژه با کسب مجوز از کمیته فضایی اجرا می شود.
حاتمی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به احداث تصفیه خانه فاضلاب شهرک های صنعتی این منطقه، گفت: این پروژه با هزینه 170 میلیارد ریالی در دست احداث است.
وی با اشاره به نقش راه آهن جلفا – اصلاندوز در تکمیل کریدور شمال – جنوب و ایجاد تحول در ارتباطات منطقه آزاد ارس با کشورهای cis، اضافه کرد: این مسیر ریلی در حاشیه رود ارس از جلفا تا اصلاندوز احداث می شود از طریق محدوده نوردوز به ارمنستان و از مرز اصلاندوز نیز وارد خاک جمهوری آذربایجان می شود.