چهارشنبه, 26 دی 1403

جستجو
ارس میزبانی مهربان برای ایرانیان

ارس میزبانی مهربان برای ایرانیان

مدیر مسئول پایگاه خبری مانداگارانا - مهدی درخشانی: منطقه آزاد ارس با دارا بودن رودخانه ای زیبا و سواحل بکر گردشگری، آثار باستانی و تاریخی منحصربفرد مسافران و گردشگران نوروزی را به سوی خود فرامی‌خواند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، یکی از مناطقی که از ویژگی های گردشگری برجسته ای در شمال غرب کشور برخوردار است منطقه آزاد ارس منطقه ای علمی، صنعتی، فرهنگی و گردشگری است .

آرامشی بی نظیر در کنار پرآب ترين رودخانه شمالغرب کشور

رودخانه ارس از جمله مهم ترين و پرآب ترين رودخانه شمالغرب کشور است.

این رودخانه از كوه مينگول داغ (هزار بركه) واقع در حوالی سرچشمه فرات در ترکيه سرچشمه گرفته و به سوی خاور روان می شود و در نهايت به دريای خزر می ريزد.

ارس از دو شاخه مجزا يكی در ارمنستان و ديگری در تركيه و سلسله جبال آرارات(آغري) تغذيه می شود كه در محل زنگنه واقع در منتهی اليه شمال باختری ايران به هم می رسند. اين منطقه، مرز مشترك ايران و جمهوری آذربايجان و تركيه است. پس از آن رودخانه ارس تا محلی به نام بهرام تپه مرز مشترك سه كشور ايران و آذربايجان و ارمنستان می باشد. عرض این رودخانه زیبا و خروشان گاهي تا 200 متر و ارتفاع و عمق بستر آن به 2 تا 3 متر مي رسد.

رودخانه ارس كه سراسر نوار شمال غربي كشور را سيراب مي كند در تمام فصول سال پر آب است اما به دليل مسائل زيست محيطي و تخم ريزي ماهي ها مجوز براي ماهيگيري در ايام خاصي از سال صادر مي شود. شهرهاي جلفا، پلدشت، سيه رود و سواحل حاشيه اي اين شهرها بهترين نقاط براي ماهيگيري هستند كه هر ساله در فصل تابستان قلاب هاي آويزان نشانگر حضور ورزشكاران و گاه خانواده هاي علاقمند به ماهيگيري است.

آبشار آسیاب خرابه ، جلوه ای زیبا از آفرینش طبیعت

این آبشار یکی از زیباترین مناطق دیدنی آذربایجان شرقی است که حاصل جدال آب و طبیعت بوده و با چشم اندازی دل انگیز از ارتفاع بیش از 15متری به دره ای سرازیر می شود.

آبشار آسیاب یا به اصطلاح عام آسیاب خرابه و در زبان ترکی آذری خرابه دییرمان در 27 کیلومتری هادی شهر و در نوار مرزی ایران و جمهوری آذربایجان در 5 کیلومتری روستای منجن آباد در حاشیه رود ارس واقع شده است.

آبشار آسیاب خرابه در شهرستان جلفا در شمال غربی استان آذربایجان شرقی یکی از زیباترین مناظر دیدنی و جلوه ای از آفرینش طبیعت در منطقه است.

این آبشار یکی از زیباترین مناطق دیدنی آذربایجان شرقی است که حاصل جدال آب و طبیعت بوده و با چشم اندازی دل انگیز از ارتفاع بیش از 15متری به دره ای سرازیر می شود.

گفتنی است آب این چشمه زیبا و زلال از کوه کیامکی، یکی از کوه های بلند منطقه سرچشمه می گیرد.

برای رسیدن به این مکان بسیار مفرح باید از جادهٔ مرند - جلفا در سه راهی هادیشهر به سمت راست پیچید و یا در امتداد رودخانه مرزی ارس عبور کرده و به دره ای باصفا رسید که محل آسیاب خرابه است.

فاصله این مکان که در سمت شرق جلفا قرار گرفته در حدود 30 کیلومتر با مرکز این شهرستان است.

كردشت ؛ حمامی به وسعت تاریخ

حمام کردشت که در ميان باغ بزرگي ساخته شده ، يكي از زيباترين حمام هاي آذربايجان است كه با معماري اصيل سنتي در روستاي كردشت از توابع جلفا و در كنار رود ارس قرار دارد .

اين حمام در زمان عباس ميرزا نائب السلطنة فتحعلي شاه هنگام جنگ دوم ايران و روس ساخته شد ولي شيوه معماري آن شباهت بسياري به حمام‌هاي دوره صفوي دارد.

کلیسای چوپان ؛ مکانی در ميان كوه هاي رسوبي سرخ رنگ

کلیسای چوپان در سال 1518 ميلادي احداث گرديده که در 5 كيلومتري غرب جلفا در مسير جاده جلفا - سد ارس ميان كوه هاي رسوبي سرخ رنگ قرار گرفته است و طوري در آنجا مكان گزيده كه جزء طبيعت لاينفك آنجا درآمده است.

گفتنی است پوسته خارجي كليسا به وسيله سنگ ساخته شده و داراي يك گنبد كوچكي مي باشد كه اخيراً مرمت شده است. داخل كليسا خيلي كوچك است و بيش از ده نفر در آن جاي نمی گيرد. طاق هاي آن نيز به مانند كليساهاي ديگر جناغي شكل است.
خواجه نظر ؛ کاروانسرای باقی مانده از دوره صفوی

كاروانسراي خواجه نظر یکی از کاروانسرای ساخته شده در زمان شاه عباس صفوی است ، شاید در ذهن ها اینگونه به نظر برسد که این کاروانسرا خرابه ای بیش نیست ! اما با مرمت صورت گرفته ، امروز شاهد مجموعه ای فاخر در این منطقه هستیم.

تاورنيه فرانسوي که اين كاروانسرا را ديده ، در خصوص این بنا مي نويسد : خواجه نظر يكي از ارامنه معتبري بود كه از جلفا خارج شد و چون در تجارت ترقي كرد و نزد شاه عباس كبير و جانشين او شاه صفي اعتبارات حاصل نمود ، او را كلانتر ملت ارامنه كردند و به افتخار وطن اصلي خود جلفا ۲ كاروانسراي بزرگ در آنجا بنا كرد كه هنوز در طرفين رودخانه باقي هستند ۱۰۰۱۰۰۰ اكو در آنجا خرج كرد ، اما اين دو بناي عالي به واسطه فوت باني ناتمام ماندند .

همچنینی جيمز كاروي نيز در بیان بناي تاريخي كاروانسراي خواجه نظر می گوید :

در اين نكته كاروانسراي بزرگي به واسطه يكي از ارامنه به نام كوجيا نظر (خواجه‌نظر) با هزينه گزافي بنا شده كه متاسفانه رو به خرابي مي رود و كس نيست كه به تعمير آن اقدام كند و فقط چند تن ارمني در آن سكونت دارند.

در ۵ كيلومتري جلفا كاروانسراي ويرانه اي وجود دارد كه بناي آن در زمان شاه عباس كبير با هزينه خواجه نظر ارمني از مقربان درگاه شاهي به عمل آمده ، وي از ارامنه اي بود كه در زمان شاه عباس به اصفهان به اجبار كوچانده شدند و در آنجا كارش بالا گرفت و مورد عنايت شاه واقع شد ثروت ومكنت كلاني به هم رسانيد و با اجازه شاه بر روي ويرانه هاي زادگاه خود كاروانسراي بزرگي از سنگ و آجر بنا كرد تا مسافراني كه از آب ارس مي گذرند شبي را در آنجا استراحت كنند و سحر گاه راهي سوجيا يا شجاع امروزي شوند .

پیش بینی میزبانی ارس از 5 میلیون گردشگر

محسن خادم عرب باغی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به شروع مسافرت های نوروزی و حضور گردشگران در منطقه گفت: در سال جدید پیش بینی می شود که بیش از 5 میلیون گردشگر در منطقه حضور داشته باشند و در همین راستا تمامی امکانات رفاهی و خدماتی گردشگران از جمله مسابقات ورزشی، جنگ شادی و نمایشگاههای مختلف در سطح منطقه آزاد ارس تامین گردیده تا موجبات رضایت گردشگران فراهم گردد.

وی لازمه ایجاد این امنیت خاطر و ایجاد حس تعلق خاطر در گردشگران را ملزم به انسجام گروهی، بالابردن آمادگی و دقت عمل و هوشیاری و خوش برخوردی تمام اعضای ستاد نوروزی عنوان کرد.
برچسب:
http://arasfz.ir/news/id/2741
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 آذر 1403
" چالش‌ها و فرصت‌های مناطق آزاد با تمرکز بر منطقه آزاد ارس"

نگاهی به سفر اخیر دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منطفه آزاد ارس

24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس