حمایت 100 درصدی منطقه آزاد ارس از تولید انرژی پاک
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در سمینار انرژی های تجدیدپذیر در این منطقه از حمایت 100 درصدی برای تولید انرژی های تجدیدپذیر و پاک در راستای تامین برق مورد نیاز کارخانجات صنعتی ارس خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس، محسن خادم عرب باغی افزود: منطقه آزاد ارس به واسطه کارخانجات فعال و روی آوری صدها سرمایه گذار ایرانی و خارجی در آینده نزدیک به نیروی برق یک هزار مگاواتی نیازمند خواهد بود و در این بین سرمایه گذاری در زمینه انرژی های پاک در اولویت قرار دارند.
وی آینده مصرف انرژی در کشور را نگران کننده خواند و تاکید کرد: رشد چندین برابری آمارهای مصرف انرژی کشور در مقایسه با کشورهای توسعه یافته و پرجمعیت جهان زنگ خطری برای فرایندهای فعلی تامین انرژی می باشد.
رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس در ادامه با تاکید بر لزوم نهادینه سازی فرهنگ صحیح مصرف انرژی در جامعه، تصریح کرد: وابستگی بیش از حد اقتصاد و انرژی کشور به نفت و گاز موجب عدم ریسک پذیری برای تامین انرژی از منابع طبیعی شده است.
وی توجه به نیروی های متخصص و استفاده و تجاری سازی ایده های موثر و همچنین ارتقاء سطح علمی مراکز آموزش عالی را ضروری دانست و با بیان اینکه یکی از نیازهای فرهنگ سازی استفاده از انرژی های تجدید پذیر در جامعه بهره مندی از پدیده های نوین در این صنعت است، اظهار داشت: خوشبختانه امروزه با استفاده از تکنولوژی های جدید امکان اصلاح فرایندهای نادرست و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی ناشی از تامین انرژی وجود دارد که اهتمام بیش از پیش دستگاه های مربوطه را می طلبد.
در این سمینار رئیس انجمن صنایع خورشیدی ایران و مشاور عالی هیات مدیره گروه صنعتی آمیکو نیز مباحث تخصصی در رابطه با لزوم برنامه ریزی برای تامین انرژی برق از منابع طبیعی همچون خورشید و باد تاکید کرد.
داود فدایی با بیان اینکه متاسفانه علیرغم وجود منابع طبیعی فراوان، برای تامین انرژی برق در کشور گام های موثری برای استفاده از این منابع و ایجاد ارزش افزوده از این محل برداشته نشده است.
وی گفت: منبع اصلی انرژی نیروگاه های حرارتی گاز است و متاسفانه 70 درصد گاز مصرفی این مراکز اتلاف می شود، این درحالیست که با تکنولوژی های بسیار ارزان و موجود در کشورهای صنعتی، می توان با راه اندازی سیستم های کوچک در منازل و واحدهای کوچک در عرصه های مختلف، هر یک از واحدها به منبع تامین کننده برق تبدیل شده و با مصرف بهینه و تولید بیشتر برق صرفه جویی چشمگیری در اتلاف منابع طبیعی، انسانی و مالی کشور صورت گیرد.
فدایی سوخت اصلی تولید انرژی برق در کشور را نفت، گاز و اورانیوم عنوان کرد و گفت: با شرایط پیش رو ذخایر گاز بعد از 50 الی 130 سال، نفت و اورانیوم نیز هر یک بعد از 30 سال به پایان می رسد و این هشداری برای آینده کشور است.
سمینار انرژی های تجدید پذیر برای اولین بار به همت مدیریت برنامه ریزی و بودجه سازمان منطقه آزاد ارس با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، نماینده مردم شهرستان های مرند و جلفا، رئیس انجمن صنایع خورشیدی ایران، مدیرعامل برق استان آذربایجان شرقی و فعالان اقتصادی ارس و دانشجویان در این منطقه برگزار شد./ج