چهارشنبه, 26 دی 1403

جستجو
 طرح ساماندهی پسماند منطقه آزاد ارس تدوین شد / بسته سرمایه گذاری طرح آماده واگذاری به سرمایه گذاران

طرح ساماندهی پسماند منطقه آزاد ارس تدوین شد / بسته سرمایه گذاری طرح آماده واگذاری به سرمایه گذاران

طرح ساماندهی پسماند منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس با رویکرد فرهنگی – اقتصادی توسط کارشناسان مدیریت تحقیق و توسعه سازمان تدوین شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس سرپرست مدیریت تحقیق و توسعه این سازمان با اعلام این خبر افزود: با توجه به استراتژیهای توسعه ای منطقه آزادارس و به دنبال آن طراحی سایتهای مختلف و نهایتاً افزایش روزافزون جمعیت و حجم پسماند ها و تنوع و گوناگونی آن ها و از سوی دیگر نارسائیهای موجود در وضعیت فعلی پسماندها؛ کارشناسان مدیریت تحقیق و توسعه وضعیت فعلی پسماندهای شهری و روستایی منطقه آزاد ارس را مورد بررسی قرار دادند.

سرپرست مدیریت تحقیق و توسعه سازمان منطقه آزاد ارس اذعان داشت: با در نظر گرفتن نرخ رشد جمعیت و میزان زباله تولیدی در 10 سال آتی مسلماً حجم تولید زباله افزایش پیدا کرده و علاوه بر افزایش هزینه های دفن، هزینه انتخاب مکان مناسب و اصولی دفن بر مبنای حجم تولید زباله غیر قابل اجتناب می باشد بنابراین با توجه به جمعیت کم منطقه در حال حاضر پسماندهای تولیدی در محدوده قابل ساماندهی و مدیریت می باشند.

یوسف داداش زاده تصریح کرد: این طرح در رویکرد فرهنگی خود در تلاش است با اطلاع رسانی موثر ضمن  ارتقاء دانش و آگاهی عموم مردم منطقه ، زمینه نهادیته ساختن فرهنگ تفکیک از مبدا زباله و فرآوري و پردازش آن از طریق روشهای مختلف(نصب پوستر و اعلامیه و برگزاری مسابقات ویژه، برگزاری همایش ها و سمینارها، تهیه بروشور و کاتالوگ و کتابچه های آموزشی ، اطلاع رسانی از طریق مساجد و سخنرانی مسئولین و ائمه جماعت، برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی-صنعتی تفکیک و تولید کود به منظور جلب نظر و همکاری ارگانهای عمومی) در خصوص توجه به بحث پسماندها را فراهم آورد.

داداش زاده اظهار داشت: بررسی ها و مطالعات نشان می دهند که با توجه به حجم فعلی زباله های تولیدی در منطقه از بین روشهای مختلف مدیریت پسماندها تولید ورمی کمپوست با رویکرد اقتصادی و زیست محیطی  مناسبترین روش جهت ساماندهی زباله های تولیدی شهری و روستایی می باشد.

وی در رابطه با تولید ورمی کمپوست افزود: در این طرح کرم های ورمی پس از هضم پسماندها آنها را به کود تبدیل می کنند که بصورت کمپوست یکبار دیگروارد چرخه تولید می شود.

وی افزود: این روش باعث کاهش هزینه هایی همچون هزینه های حفاری ترانشه جهت دفن بهداشتی زباله، افزایش طول عمر استفاده از یک محل دفن، کاهش خطرات زیست محیطی محل دفن از نظر آلودگی آب زیرزمینی، کاهش هزینه های خرید کودهای شیمیایی و حیوانی برای اصلاح خاک و سود حاصل از افزایش مواد بازیافت شده می شود.

یوسف داداش زاده تاکید کرد: بر مبنای برآوردها و با فروش کل کمپوست تولید شده(ورمی کمپوست) از کل زباله محدوده مورد مطالعه و استهلاک هزینه های سرمایه گذاری بعد از اجرایی شدن طرح تفکیک؛ تولید ورمی کمپوست نسبت به دفن بهداشتی اقتصادی تر بوده و با در نظر گرفتن سود حاصل از فروش کود حاصله و اشتغال زایی؛ تولید ورمی کمپوست توجیه اقتصادی داشته و در قالب  بسته های سرمایه گذاری قابل ارائه به سرمایه گذاران می باشد.

داداش زاده گفت: اجرایی شدن برنامه های پیشنهادی مستلزم فرهنگ سازی بین ساکنین منطقه و ارتقاء سطح آگاهی عموم مردم می باشد،لذا راهکارهای اجرایی آن توسط کارشناسان مدیریت تحقیق و توسعه به تفکیک اولویت بندی شده و در طرح ساماندهی پسماندها ارائه گردیده است.

برچسب:
http://arasfz.ir/news/id/257
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 آذر 1403
" چالش‌ها و فرصت‌های مناطق آزاد با تمرکز بر منطقه آزاد ارس"

نگاهی به سفر اخیر دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منطفه آزاد ارس

24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس