پنجشنبه, 01 آذر 1403

جستجو
گزارش: نمایشگاه توانمندیهای منطقه آزاد ارس در تاجیکستان / نجفی: مرکز نمایشگاهی تجاری و بازرگانی ایرانیان در تاجیکستان ایجاد می شود

گزارش: نمایشگاه توانمندیهای منطقه آزاد ارس در تاجیکستان / نجفی: مرکز نمایشگاهی تجاری و بازرگانی ایرانیان در تاجیکستان ایجاد می شود

درپی آغاز بکار نمایشگاه توانمندی های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در تاجیکستان، فرصت های سرمایه گذاری، توانمندیهای گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد ارس و استان آذربایجان شرقی در شهر دوشنبه در محل خانه ایران به نمایش درآمد.
در اولین روز آغاز بکار این این نمایشگاه که با هدف توسعه فعالیت های اقتصادی، تجاری و صنعتی و نیز رشد و گسترش مناسبات فرهنگی میان دو کشور برگزار شد، سفیر ایران در شهر دوشنبه تاجیکستان از غرفه منطقه آزاد ارس بازدید کرد و حضور فعال این منطقه آزاد را تحسین نمود.
علی اصغر شعر دوست ضمن بازدید از غرفه ارس ابراز امیدواری نمود سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی منطقه آزاد ارس و آذربایجان شرقی بتوانند از زمینه های موجود اقتصادی و تجاری در تاجیکستان استفاده نمایند.
در ادامه دکتر شعر دوست ضمن استقبال و تحسین از حضور توانمند منطقه آزاد ارس در این نمایشگاه و ارائه تصاویر فرهنگی از منطقه ، ارائه کتاب باغ کمال و تصویر و تابلوی آرامگاه این شخصیت برجسته فرهنگی در تبریز را که مورد احترام مردم تاجیکستان است تحسین کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس نیز ضمن تشریح فعالیت ها و توانمندیهای منطقه آزاد ارس در حوزه های مختلف گفت: در نیمه نخست سال بخش خصوصی فعال در این منطقه بیش از 88 میلیون دلار صادرات داشته است که با رشد 55درصدی همراه بوده و با توجه به نیازهای کشور تاجیکستان زمینه مناسبی برای فعالیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان این منطقه در این کشور وجود دارد.
نجفی افزود: برای ایجاد ارتباط بهتر اقتصادی و تجاری در این کشور لازم است مرکز نمایشگاهی و تجاری ایرانیان در تاجیکستان ایجاد و زمینه بهره مندی دوطرف از زمینه های موجود فراهم شود.
همچنین مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در جریان برگزاری این نمایشگاه از شهر «کُرقان تپه» مرکز ولایت ختلان در این کشور بازدید کرد.
در این بازدید که شریف خان سمیع اف شهردار کرقان تپه حضور داشت صادق نجفی از بازار حاجی شریف، کارخانه های ساخت ترانسفرماتور، استحصال پنبه و ریسندگی این شهر بازدید به عمل آورده و با تبادل نظر میان مدیران و صاحبان صنایع در این شهر، راهکارهای گسترش تعاملات تجاری مناطق آزاد و ویژه ایران با تاجیکستان بررسی شد.


نشست با مدیر عامل منطقه آزاد سغد
همچنین طی نشستی با حضور مدیر منطقه آزاد سغد تاجیکستان راهکارهای توسعه مناسبات اقتصادی میان مناطق آزاد و ویژه ایران و تاجیکستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این نشست مقرر شد تا پس از بررسی امکانات ومزیت های مناطق آزاد دو کشور زمینه های سفر مقامات و مسئولان مناطق آزاد ایران و منطقه آزاد سغد به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور تاجیکستان انجام شود.

رونمایی از فرش اصیل 160 متری تبریز
در این نمایشگاه یک تخته فرش اصیل تبریزی با شعار «صلح طلبی ایرانیان با بافت فرش مشاهیر جهان» رونمایی شد.
این فرش 160 متری 70 رج تبریز از کرک و ابریشم است که حدود 12 سال بافت آن به طول کشیده و بافندگان آن از میان بهترین بافنده های تبریز و مرند انتخاب شده بودند که از ابتدا تا انتهای آن، همان گروه بافت فرش را به پایان رسانده اند.
عرض این فرش 10 متر و 25 و طول آن 16 متر و 35 است و قرار است به شکل ویژه در نمایشگاه توانمندی های مناطق آزاد در تاجیکستان به نمایش در بیاید
40 درصد از این فرش از ابریشم است و بیش از 80 رنگ طبیعی در این فرش به کار رفته که از نگاه متخصصان و هنرمندان و اساتید فن از بهترین جایگاه و بالاترین ارزش هنری برخوردار است.
در مرکز این فرش پرچم تمام کشورهای جهان به جز رژیم اشغالگر صهیونیستی به نشانه صلح طلبی ایرانیان و مشاهیر علمی دنیا بافته شده که ارزش هنری این فرش را بیشتر نمایان می کند.
سفیر ایران در تاجیکستان در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که با برگزاری مراسم و جشن شب ایرانی همراه بود به نقش و اهمیت مناطق آزاد در توسعه مبادلات تجاری و بازرگانی کشورها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 5 منطقه آزاد در تاجیکستان فعالیت دارد و همواره با رایزنی های روسای جمهور دو کشور بر لزوم گسترش همکاری بین مناطق آزاد تجاری صنعتی ایران و تاجیکستان تاکید شده است.
دکتر شعر دوست افزود: زمینه های زیادی برای همکاری متقابل میان ایران و تاجیکستان وجود دارد و امیدواریم که فرصت برگزاری این نمایشگاه و حضور مدیران و مسئولان مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی ایران در این کشور موجب آشنایی هرچه بیشتر طرفین از ظرفیت ها و توانمندی های طرف مقابل شود.

نشست تخصصی مدیران عامل مناطق آزاد ایران با تاجیکستان

نشست تخصصی مدیران عامل مناطق آزاد و ویژه ایران و تاجیکستان با حضور معاون دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشورمان و معاون وزیر رشد و توسعه اقتصادی تاجیکستان برگزار شد و در آن یک تفاهم نامه همکاری میان مناطق آزاد ایران و تاجیکستان به امضا رسید.
در این نشست علیرضا موحدی معاون توسعه مدیریت دبیرخانه شورا گفت: پیشینیه فرهنگی و تاریخی میان مردم ایران و تاجیکستان، دو طرف را به ایجاد روابط در حوزه های مختلف و گسترش تعاملات اجتماعی و اقتصادی سوق داده است و هر چه مناسبات رو به گسترش باشد موجب افتخار کشور مقابل هم خواهد بود.
وی به معرفی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران پرداخت و گفت: در حال حاضر هفت منطقه آزاد تجاری صنعتی و 16 منطقه ویژه اقتصادی در کشورمان فعالیت دارد که برنامه ای برای گسترش مناطق ویژه اقتصادی وجود دارد.
وی افزود: در جنوب ایران مناطق آزاد چابهار، قشم و کیش امکان دسترسی به آب های آزاد و بین المللی را دارند؛ منطقه آزاد اروند در هم جواری کشور عراق و در شمال ایران منطقه آزاد انزلی پایلوت حمل و نقل بندری به کشورهای آسیای میانه را داراست و مناطق آزاد ارس و ماکو در شمال غربی ایران در همسایگی جمهوری نخجوان، ارمنستان و ترکیه قرار گرفته اند.
موحدی به مزیت های موجود در مناطق آزاد کشورمان اشاره کرد و گفت: معافیت مالی در فعالیت های اقتصادی در مناطق آزاد، معافیت از عوارض معمول در کشور، برقراری مقررات اختصاصی کار، اشتغال و امور اجتماعی، برقراری معافیت ارزش افزوده برای محصولات تولیدی در مناطق آزاد و وجود مقررات مبادلات تجاری مناطق آزاد ایران با سایر کشورهای بازارهای هدف از جمله مزیت های مناطق آزاد ایران است.
در ادامه این نشست معاون وزیر رشد و توسعه اقتصادی تاجیکستان با تاکید بر توجه روسای جمهور دو کشور ایران و تاجیکستان بر افزایش همکاری های اقتصادی و بازرگانی میان دو کشور تاکید کرد.
امید دولت زاده گفت: توانمندی های مناطق آزاد در این نشست معرفی شد و در واقع برگی تازه و جدید از همکاری میان مناطق آزاد ایران و تاجیکستان رقم خورد و امیدوارم بتوانیم با استفاده از تمام توانمندی های اقتصادی و بازرگانی مناطق آزاد ایران به پیشرفت مناطق آزاد در تاجیکستان کمک کنیم.
وی افزود: مدیران مناطق آزاد تاجیکستان همچنین وجود بندر چابهار را به عنوان یک مسیر ترانزیتی حائز اهمیت برای تجار و بازرگانان تاجیکی برای حمل و نقل کالاها، جزیره کیش برای گسترش صنعت گردشگری و نیز منطقه آزاد ارس برای همکاری های ترانزیتی در مرزها را برای تاجیکستان بسیار مثمر ثمر دانست.
امید دولت زاده اظهار داشت: اقتصاد تاجیکستان به ورود تکنولوژی نیاز دارد و پیشرفت های مناطق آزاد ایران و تاجیکستان در این راه می تواند بسیار مفید باشد.
وی تاکید کرد: تاجیکستان می تواند از شبکه های تجاری و صنایع بسته بندی ایران کمک های بسیاری بگیرد همچنین ایران نیز می تواند از منابع عظیم معدنی در این کشور بهره برداری کند.
در این نشست مدیران عامل مناطق آزاد چابهار و ارس به معرفی ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در منطقه متبوع خود پرداختند.
همچنین مدیران مناطق آزاد سغد، پنج، دنقره و خجند در تاجیکستان در این نشست امکانات منطقه خود را به اعضاء هیئت ایرانی معرفی کردند.
پایان نمایشگاه توانمندیهای مناطق آزاد کشور در تاجیکستان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان در آیین اختتامیه، ضمن تشریح چگونگی تشکیل این نمایشگاه در پی درخواست امامعلی رحمان رییس جمهوری تاجیکستان از محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران در نوروز دو سال پیش، گفت: به هر حال تحقق تشکیل این نمایشگاه برگ زرین دیگری بر کتاب قطور مناسبات دو کشور افزود.
علی اصغر شعردوست با بیان آنکه تاجیکستان در پی آن است که بخشی از فعالیت های اقتصادی و تجاری صورت گرفته در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران را در این کشور عملی کند، ابراز امیدواری کرد: معرفی و عرضه تنها بخشی از توانایی های برخی از سازمان های مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصای ایران، زمینه آشنایی بیشتر مسئولان و فعالان اقتصادی تاجیک را فراهم کرده باشد.
مسئول روابط بین الملل وزارت توسعه اقتصادی و تجارت تاجیکستان نیز ضمن قدردانی از مسئولان دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در برگزاری این نمایشگاه، گفت: تشکیل چنین جشنواره هایی کمک زیادی به ایجاد مناطق مشابه مناطق آزاد ایران به تاجیک ها خواهد کرد.
زین الدین مومن زاده از مسئولان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران درخواست کرد که تاجیکستان را در برپایی چهار منطقه آزاد در حال تاسیس یاری کنند تا این کشور نیز بتواند کالاها و محصولات تولیدی این مناطق را به دیگر نقاط جهان صادر کرده و زمینه رشد و توسعه اقتصادی این کشور را فراهم کند.
در آیین اختتامیه این نمایشگاه کتاب باغ کمال رونمایی شد و یک دار ورنی بافی عشایر ارسباران توسط مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس به سفیر ایران در تاجیکستان اهدا و مقرر گردید در موزه خانه ایران به عنوان نماد صنعت ورنی بافی استان در این موزه به دید بازدیدکنندگان گذاشته شود.
یادآور می شود نمایشگاه توانمندی های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با همکاری سفارت ایران در تاجیکستان و توسط دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از 25 تا 28 مهرماه سال جاری با حضور فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران ایرانی و تاجیک همراه با برپایی شب های ایرانی، نمایش صنایع دستی و فرهنگ و هنر ایرانی در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
برچسب:
http://arasfz.ir/news/id/1273
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن