اجلاس راه ابریشم 7 / بیگی: احیای راه ابریشم موجب تعمیق پیوندها خواهد شد
استاندار آذربایجان شرقی گفت: احیای راه ابریشم موجب تعمیق پیوندهای موجود بین ملتهای واقع در این مسیر خواهد شد.
احمد علیرضابیگی شامگاه دیروز جمعه در دیدار با وزیر بهداشت ترکیه با اشاره به اینکه راه ابریشم فقط نقش تجاری و اقتصادی نداشته و توسعه روابط فرهنگی را نیز سبب خواهد شد، اظهارکرد: انتقال اسلام از طریق جاده ابریشم به چین نشانگر این موضوع است.
وی با بیان اینکه اقدامات مهمی برای توسعه همکاری های ایران و ترکیه به اهتمام مسوولان دو کشور صورت گرفته است، گفت: برای تحقق اهداف تعیین شده نیازمند استفاده بیشتر از ظرفیتها هستیم.
علیرضابیگی اظهار داشت: اگر این ظرفیتها بر بستر مشترکات قرار گیرند، بیشتر اثرگذار خواهند بود.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر حجم بزرگی از اقتصاد جهانی به کشور های راه ابریشم تعلق دارد و هدف از بازسازی این مسیر تاریخی حمل و نقل سالم و روان کالاها و مسافر به منظور تقویت دوستی و توسعه تجاری بین ملت هاست.
احمد علیرضا بیگی به پیشینه جاده ابریشم و اهمیت استراتژیک آن اشاره کرد و افزود: بی تردید احیای این مسیر و ارائه گزارش این همگرایی ها، مصالح کشور های منطقه را تامین می کند.
بیگی تصریح کرد: بازسازی جاده تاریخی و بزرگ ابریشم استقلال و اقتدار کشور هایی که در این مسیر قرار دارند را قدرت بخشیده و صلح و ثبات و امنیت را برای هم به ارمغان خواهد آورد.
وی اظهار داشت:جمهوری اسلامی ایران در مناسبات خود با کشور های راه ابریشم وهمکاری با دولت ها و مردم منطقه به صورت هم زمان برای دستیابی به اقدامات مشترک است،زیرا توسعه مناسبات با دولت ها لازمه مناسبات با ملت ها می باشد.
بیگی اضافه کرد: برگزاری جاده ابریشم می تواند فصل جدیدی در مناسبات اقتصادی ،تجاری و بازرگانی سیاسی و فرهنگی بین کشور های واقع در این جاده ابریشم رقم می زند.
استاندار آذربایجان شرقی تشریح کرد: طرح اتصال بندر عباس به آلماچی قزاقستان و ایجاد مسیر های جدید دیگر که سازمان اکو و تمام کشورهای منطقه شروع شده از ابتکارات این سازمان برای احیای جاده ابریشم است که امید واریم بتوانیم همکاری های حمل و نقلی میان اروپا و آسیا را را تقویت کنیم.
وی در پایان گفت: از ابتکارات سازمان اکو در جهت احیای جاده ابریشم می توان به قطار مسافرتی که میان ایران و ترکیه ایجاد شده و تجارت کانتینری که از اسلام آباد به تهران و سپس به استانبول امتداد پیدا می کند، اشاره کرد.
وزیر بهداشت ترکیه هم تحقق نیافتن اهداف را نشانه ناتوانی در استفاده از ظرفیتها دانست و گفت: با وجود تفاهم مقام های دو کشور و اشتراکات دینی سطح همکاری ها باید بیش از این باشد.
رجب آکداغ گفت: مبادلات تجاری دو کشور در سال 2000 میلادی یک میلیارد دلار بود و اکنون به 14 میلیارد دلار رسیده است و این نشانگر بهبود اوضاع است.
وی با اشاره به اینکه هر دو کشور ایران و ترکیه در مسیر توسعه قرار دارند، افزود: با وجود تحریم های غرب علیه ایران، این کشور مسیر توسعه را طی می کند و ما هم این تحریم ها را تایید نمی کنیم.
وزیر بهداشت ترکیه تاکید کرد: در خصوص استفاده ایران از انرژی هسته ای تا زمانی که به عنوان سلاح استفاده نکند مخالفتی نداریم.
وی سومین اجلاس راه ابریشم را دارای اهمیت بسیار دانست و گفت: تجار و بازرگانان راه خود را می یابند و ما نباید مانع ایجاد کنیم.
وزیر بهداشت ترکیه به همراه هیئتی از استان ارزروم برای شرکت در اجلاس راه ابریشم به تبریز سفر کرده است.