جمعه, 02 آذر 1403

جستجو
افتتاح   ۳۸ طرح سرمایه گذاری ارس در چهارمین دوره افتتاح های رئیس جمهور

افتتاح   ۳۸ طرح سرمایه گذاری ارس در چهارمین دوره افتتاح های رئیس جمهور

  روحانی: منطقه آزاد ارس کلید توسعه تجارت آزاد با اوراسیا

بیست و سوم اردیبهشت ماه برگ زرین دیگری در عملکرد مناطق آزاد کشور رقم خورد. 94 پروژه بزرگ سرمایه گذاری در مناطق آزاد قشم، چابهار، ارس، اروند و مناطق ویژه سلفچگان و پیام به بهره برداری رسید.

میزان سرمایه گذاری این حجم پروژه رقمی بالغ بر 62 هزار میلیارد ریال بود که با بهره برداری از این طرح ها برای 3 هزار نفر شغل ایجاد می شود.

این طرح ها که چهارمین مرحله از مجموع طرح های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بود بیست و سوم اردیبهشت ماه با حضور رئیس جمهور بصورت ارتباط زنده تلوزیونی به بهره برداری رسید.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور نیز پیش ازاین در مصاحبه ای سهم مناطق آزاد در اجرای این طرح ها را 5 درصد اعلام نموده بود که بطور عمده این 5 درصد مربوط به حوزه زیرساختی و عمرانی بود و مابقی طرح ها توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

منطقه آزاد ارس در سه دوره این افتتاح هات حضور چشمگیری داشته است . سهم ارس در این آیین، 38 طرح بود.  حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در آیین بهره برداری از طرح های بزرگ مناطق آزاد کشور گفت: منطقه آزاد ارس کلید توسعه تجارت آزاد کشور با اوراسیا است.

رئیس جمهور کشور، در چهارمین آیین بهره برداری از طرح های بزرگ مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که 94 طرح سرمایه گذاری در مناطق آزاد ارس،قشم، چابهار، اروند و مناطق ویژه سلفچگان و پیام با اعتبار 62 هزار میلیارد ریال به بهره برداری رسید با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس تنها مرز زمینی ایران به اوراسیا است گفت: ما تجارت خوبی با کشورهای حوزه اوراسیا داریم و به تدریج به سمت تجارت آزاد با کشورهای اوراسیا می‌رویم و این مسئله، یکی از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید است که بسیار برای ما حائز اهمیت است.

روحانی افزود: ما در دولت تدبیر و امید وارد اتحادیه اقتصادی و تجاری با کشورهای حوزه اوراسیا شدیم و ضروری است مناطق غرب و شمال کشور از ظرفیت منطقه آزاد ارس بعنوان تنها مرز ایران با اوراسیا بهترین بهره برداری را از این توافق داشته باشند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امیدواریم همه مناطق آزاد کشورمان پررونق باشند، اظهار داشت: منطقه آزاد ارس جزو مناطق آزاد بسیار فعال است و در همه افتتاح های مناطق آزاد نقش مهم و سهم  عمده ای داشته است و امیدواریم که تا پایان دولت، افتتاح های دیگری هم در این منطقه داشته باشیم.

حجت‌الاسلام حسن روحانی در پایان با اشاره به اینکه  طی سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای تحول در مناطق آزاد و جذب سرمایه در این مناطق انجام شده است.گفت: امروز مدرنترین و بزرگترین گلخانه هیدروپونیک سطح خاورمیانه که مجهز به تکنولوژی روز دنیاست در منطقه آزاد ارس احداث شده است در حالی که پیش از دولت تدبیر و امید هیچ گلخانه ای در ارس وجود نداشت و امیدواریم این روند رو به رشد و توسعه در ارس تداوم داشته باشد.

 

حضور منطقه آزاد ارس در افتتاح های تیرماه 1400 ریاست جمهوری

در این مراسم محسن نریمان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس نیز گزارشی از پروژه های افتتاحی منطقه آزاد ارس ارائه نمود.

محسن نریمان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در آئین افتتاح پروژه های سرمایه گذاری ارس گفت: از مجموع ۳۸ طرح افتتاحی منطقه آزاد ارس،  ۲۳ واحد صنعتی با سرمایه گذاری داخلی ۱۵۷۸۰ میلیارد ریال و سرمایه خارجی ۴میلیون دلار، ۳واحد انبارداری با سرمایه گذاری ۱۷۷۵ میلیارد ریال، هفت واحد کشاورزی با سرمایه گذاری ۲۹۲ میلیارد ریال و دو پروژه گردشگری با سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد ریال می باشد.

نریمان میزان اشتغالزایی این ۳۸ پروژه را ۴۹۸ نفر اعلام کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: شرکت الیاف کائولن ارس با سرمایه گذاری دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، مجتمع ایمن نگهدار ارس با سرمایه گذاری هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال و شرکت سایا تجارت المان ارس با سرمایه گذاری ده هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال سه پروژه مهم و اصلی افتتاحی منطقه آزاد ارس در  این آیین می باشد.

محسن نریمان در ارتباط زنده تصویری با دکتر روحانی رئیس جمهور گفت: در حال حاضر چندین طرح  سرمایه گذاری دیگر در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی، گردشگری و زیربنایی و عمرانی در دست اجرا داریم و آماده ایم تیرماه در آیین دیگری قبل از پایان دولت تدبیر و امید در ارس به بهره‌برداری برسانیم.

نریمان تصریح کرد: از میان طرح های افتتاح شده منطقه آزاد ارس به دستور رئیس جمهوری،  ۳ درصد سرمایه گذاری ها توسط سازمان منطقه آزاد ارس و در حوزه زیرساخت ها و عمران و ۹۷ درصد توسط بخش خصوصی انجام گرفته است که شامل پل مسیر سی، سالن ورزشی خداآفرین و ساختمان کلانتری، پروژه های افتتاحی در حوزه فنی و زیربنایی می باشد که با مجموع سرمایه گذاری ۶۱۵ میلیارد ریالی سازمان منطقه آزاد ارس به بهره برداری رسید.

تولید انواع سیگار و سیگارت، انواع محصولات سرامیکی، کولر گازی و فن کویل دیواری،کاغذ پشت چسب دار، جاروبرقی و ماشین لباسشویی، فرآوری و بسته‌بندی برنج، تولید تن ماهی قزل آلا،، چسب، پوشاک، سیم ظرفشویی،سینک ظرفشویی، کفپوش و دیوارپوش، شکلات، انواع دمنوش، تنباکوی معطر، دستگاه سنجش غلظ ذرات معلق هوا، زودپز، انواع کالاهای بهداشتی، صیفی جات، و تولید گوشت گوسفند و‌گوساله از دیگر طرح های افتتاحی بود.

 

شرکت سایا تجارت المان ارس تولید کننده  فراورده های کاکائویی  

رشد قابل ملاحظه­ صنعت شکلات در سال­ هاي اخير اين حوزه را به يکي از بخش ­هاي موفق اقتصاد ايران تبديل کرده است. اين صنعت موفق شده نه تنها در بازار داخلي به خوبي عمل کند بلکه محصولات قابل رقابت با انواع خارجي، توليد کند. شیرینی و شکلات 30 تا 40 درصد کل صادرات مواد غذایی ایران را تشکیل می دهند.

اگر چه ایران ید طولانی در این مسیر ندارد و همچنان هم در این صنعت پرطرفدار قوی نیست اما بررسی ها نشان می دهد از بدو تولید این محصول در کشور تا به امروز سیر صعودی را طی کرده و هم در بخش تولید و هم مصرف در حل رشد است.

این میزان مصرف و پتانسیل هایی که در راستای افزایش این سهم وجود دارد شاید نخستین فرصت برای سرمایه گذاری در این حوزه و افزایش تولید شکلات در کشور باشد.

صنعت شکلات ظرفيت بالقوه فراواني داردکه مي­ تواند در شرايط کنوني اقتصاد، کمک زيادي به افزايش صادرات غيرنفتي کند. که رقم صادرات ايران مي­تواند تا 2 ميليارد دلار در سال برسد.

در چهارمین افتتاح های ریاست جمهوری شرکت سایا تجارت المان ارس بعنوان یکی از پروژه های مهم ارس با سرمایه گذاری ده هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال و تولید سالانه ۴۳هزار تن  انواع فرآورده های حاصل از دانه کاکائو، خمیر کاکائو و بسته بندی فرآورده های کاکائو بهره برداری شد.

در فاز اول افتتاح این شرکت برای 40 نفر بطور مستقیم شغل ایجاد کرد و در آن سالانه بسته بندی 10 هزار و 800 تن کاکائو و فراورده کاکائویی، 5 هزار و 400 تن فراورده حاصل از دانه کاکائو، 6 هزار و 300 انواع فراورده کاکائویی، 13 هزار و 500 تن فراورده کاکائویی پوششی، 9 هزار تن فراورده کاکائویی تیره یا تلخ، 4 هزار و 500 تن فراورده کاکائویی مرکب، 6 هزار و 300 تن فراورده کاکائویی شیری و 9 هزار تن دراژه کاکائویی تولید می شود.

 

شرکت الیاف کائولن ارس تولید کننده پتوی سرامیکی

پتوی سرامیکی (Ceramic Blanket)محصولی از الیاف سرامیکی در هم تنیده می باشد که به صورت پتوهای سبک و انعطاف پذیر تولید می شوند. این محصول یکی از پرکاربردترین محصولات مواد نسوز می باشد. پتوهای سرامیکی استحکام بالا در هنگام اجرا، هدایت حرارتی پایین و ذخیره گرمایی پایینی را فراهم می کند و در برابر شوک حرارتی مقاوم است.

این محصول قابلیت نصب آسانی دارد و به شکل دادن خاصی نیاز نیست. می توان توسط این محصول سازه های کوره را سبک تر ساخته و زمانی که پتوهای سرامیکی استفاده می شود نیازی به زمان دادن برای عمل آوری و خشک شدن نیست. این پوشش ها می توانند بعد از نصب، سریعا تا ماکزیمم دمای کارکرد گرم شوند.

امروزه جهت بهینه کردن امور مربوط به صنایع گوناگون از جمله سازه های خطوط لوله، عایق کوره های مختلف از پتو نسوز استفاده می شود چرا که هدایت حرارتی پایینی داشته و قابیلیت عایق سازی حرارتی بالایی دارد. برای عایق سازی حرارتی در دماهای بالا ، در صنایع گوناگون از جمله صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی و همچنین صنعت کاشی سرامیک و صنعت شیشه، حمل و نقل، آلومنیوم و … بسیار پرکاربردمی باشد. ضمنا این محصول  مفید حال بسیاری از صنعتگران می باشد

شرکت الیاف کائولن ارس تولید کننده پتوهای سرامیکی دومین پروژه مهم ارس در چهارمین افتتاح های ریاست جمهوری بود.

این شرکت با سرمایه گذاری دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سالانه ظرفیت تولید 3 هزار تن پتو را دارد و با بهره برداری از آن برای 40 نفر شغل ایجاد شد.

 

مجتمع ایمن نگهدار ارس- انبارداری

انبارداری از مهم‌ترین بخش‌های بازرگانی، صادرات و واردات کالا است. درصد قابل توجهی از درآمد ناخالص ملی هر کشور به صورت مواد اولیه ،محصول نیم ساخته و کالای ساخته شده در انبارها نگهداری می شود . البته نقش انبار دراقتصاد کشورهای مختلف متفاوت است . در کشورهای پیشرفته ،انبار حلقه های اززنجیر تولید ، توزیع ومصرف می باشند وبدین وسیله تولید انبوه کارخانه ها وصنایع به دست مصرف کنندگان داخلی رسیده ،یا به مراکزصادراتی منتقل می شود و بالعکس . در برخی از کشورها ،نظیر ایران انبار ها به طور عمده نقش واسطه رادر انتقال کالا از مبادی ورودی کشور به مناطق مختلف وپس توزیع محلی را به عهده دارند.

یکی از مهم‌ترین نیازهای هر شهرک صنعتی و بالاخص منطقه آزاد ارس که بعنوان صنعتی ترین منطقه آزاد کشور می باشد و در حال حاضر 286 واحد تولیدی فعال و 206 واحد در حال احداث را داراست ضرورت تاسیس و فعالیت انبارهای مجهز، ایمن و با ظرفیت مناسب را دو چندان می کند.

وجود انبارهای اختصاصی و ارائه خدمات انبارداری به فعالین اقتصادی از این جهت که در دسترسی بهینه به کالا و کاهش هزینه‌های حمل و نقل تاثیر گذار است، دارای اهمیت فراوانی است.

سومین پروژه مهم منطقه آزاد ارس در چهارمین دوره افتتاح های ریاست جمهوری، بهره برداری از مجتمع ایمن نگهدار ارس بود.

این مجتمع با با سرمایه گذاری هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال ظرفیت ذخیره ۱۰هزار تن مواد اولیه دخانیات را دارد.

با بهره برداری از این مجتمع برای 20 نفر بطور مستقیم و 72 نفر بطور غیرمستقیم شغل ایجاد شد.

دو طرح انبارداری دیگر  نیز با مجموع ظرفیت 5 هزار و 800 تن و میزان سرمایه گذاری 575 میلیارد ریال نیز در ارس افتتاح شد.

بجز این 3 طرح بزرگ که میزان سرمایه گذاری هر کدام از پروژه ها بالای هزار میلیارد ریال بود، 35 پروژه دیگر نیز در این آیین به بهره برداری رسید.

اگر بخواهیم در یک دسته بندی کلی این پروژه ها را قرار دهیم بر این اساس 21 طرح در زمینه صنعت، 7 طرح کشاورزی، 3 طرح عمرانی، 2 طرح فرهنگی و 2 پروژه انبارداری از دیگر پروژه های افتتاحی در این آیین بود.

 

سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس در پنج پروژه افتتاحی عمرانی و فرهنگی ورزشی

حوزه عمران و زیرساخت

امروزه مناطق آزاد تجاري، محور پیشرفت مناطق پیراموني به شمار ميروند. موفقیت و پیشرفت اجتماع بشری به وجود زیرساخت های فیزیکی برای توزیع منابع و خدمات ضروری بین مردم بستگی دارد، به طوری که قدرت هر اقتصاد به توانایی و موجودی زیرساخت آن بستگی دارد و کیفیت و کارایی این زیرساخت ها بر کیفیت زندگی و سلامت سیستم اجتماعی و تداوم فعالیت های تجاری و اقتصادی مردم موثر است. در کل زیرساخت ها از طریق افزایش در کارائی، صرفه جویی در زمان و کاهش در هزینه ها می توانند روی رشد اقتصادی تاثیر مثبت بگذارد و از طرف دیگر رشد اقتصادی و توسعه بخش تولیدی و خصوصی نیز می تواند عرضه و تقاضای زیرساخت را تحت تاثیر قرار دهد و این در مناطق آزاد که بستر توسعه اقتصادی کشور هستند اهمیتش دو چندان می شود.

پل مسیر C : یکی از پروژه های مهم زیربنایی سازمان منطقه آزاد ارس بهره برداری از پل مسیر C بود.از مهم ترین اهداف ساخت این پل اتصال شریان ایواوغلی به گریدان و جاده مرزی بمنظور هدایت خودروهای سنگین به خارج از محدوده شهری،سهولت دسترسی به اراضی شرقی خط آهن جلفا- تبریز، ایجاد راه دسترسی مناسب برای سرمایه گذاران مستقر در شهرک های صنعتی می باشد.

این پل به طول 100 متر و عرض 25 متر و ارتفاع بیش از 9 متر می باشد و شامل دو دهانه کناری به طول 25 متر و یک دهانه وسطی به طول 35 متر می باشد.

این پل با هزینه کرد 35 میلیارد تومان و با سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس تاسیس و به بهره برداری رسید.

سالن ورزشی خداآفرین نیز با اعتبار 130 میلیارد ریال در زون خداآفرین منطقه آزاد ارس به بهره برداری رسید.

این سالن با مساحت 1450 مترمربع چند منظوره بوده و امکان استفاده برای ورزش های بسکتبال، والیبال، بدمینتون و بدنسازی را دارد.

ساختمان کلانتری نیز سومین پروژه عمرانی با سرمایه گذاری سازمان مطنقه آزاد ارس می باشد که با 120 میلیارد ریال اعتبار احداث و به بهره برداری رسید.

 

طرح های فرهنگی

مجموعه والیبال ساحلی: مجموعه والیبال ساحلی پارک دورنا در سایه پتانسیل هـای موجود در ارس از جمله رود ارس و در راستای توسـعه و ارتقای ورزش های سـاحلی و ترویــج ورزش هــای ســاحلی احداث شد.

از این رو سـازمان منطقـه آزاد ارس، مجموعه والیبال سـاحلی  را با اعتبار 10 میلیارد ریال در محل پارک دورنا ایجاد کرد تا زمینه مرتفع نمودن نیازهای ورزشی مربوطه را در ارس فراهم کند.

چمن مصنوعی

در دهه های اخیر استفاده از چمن مصنوعی با توجه به دلایلی چون عدم نیاز به شرایط آب و هوایی خاص، بالا بودن هزینه های نگهداری چمن طبیعی، رشد روزافزونی داشته است. از طرفی هزینه نگهداری چمن مصنوعی نسبت به چمن طبیعی یک دهم چمن طبیعی است. در همین راستا یکی از طرح های افتتاحی در چهارمین دوره افتتاح های مناطق آزاد توسط رئیس جمهور چمن مصنوعی سیلگرد با میزان سرمایه گذاری 5 میلیارد ریال توسط سازمان منطقه آزاد ارس به بهره برداری رسید.

 

طرح های کشاورزی

همچنین هفت طرح کشاورزی با سرمایه گذاری 292 میلیارد ریال و اشتغالزایی 70 نفر در منطقه آزاد ارس در این آیین بهره برداری شد.

دو واحد پرورش ماهی قزل آلا با مجموع ظرفیت تولید سالانه 380 تن ماهی قزل آلا و سرمایه گذاری 160 میلیارد ریالی بخش خصوصی، یک واحدکاشت گل محمدی و تهیه اسانس گل محمدی با ظرفیت تولید سالانه 16 کیلو اسانس و سرمایه گذاری 69 میلیارد ریالی، یک واحد تولید صیفی جات گلخانه ای به روش هیدورپونیک با ظرفیت تولید سالانه 120 تن انواع صیفی جات و سرمایه گذاری 41 میلیارد ریالی، و سه مجموعه نگهداری و پرورش گوسفند و گوساله پرواری با مجموع ظرفیت 103 تن گوشت گوساله و گوسفند و سرمایه گذاری 41 میلیارد ریال هفت طرح کشاورزی به بهره برداری رسیده در این آیین بودند.

 

ارس صنعتی ترین منطقه آزاد کشور

افتتاح 23 طرح صنعتی منطقه آزاد ارس در چهارمین دوره افتتاح های مناطق آزاد

صنعت و صنعتي شدن پديده اي است كه بيش از سه قرن از عمر آن نميگذرد، ولي تاثيرات شگرفي بر انسان و محيط زندگي او گذاشته است.منطقه آزاد ارس با داشتن 281 واحد تولیدی و صنعتی فعال و 206 واحد در حال ساخت، فعالیت های اقتصادی خود را بر مبنای رفع موانع تولید و پشتیبانی ادامه می دهد و نهضت حمایت از تولید کنندگان با رویکرد صادرات اولویت اصلی این منطقه می باشد.

امروزه بخش صنعت در مقايسه با ساير بخش هاي مولد اقتصادي، به بخشي رهبري‌كننده در عرصه اقتصاد مبدل شده است. رشد صنعت امكان مي دهد كه قدرت عوامل توليد با توجه به توسعه روزافزون علم و فناوری به صورت مستمر افزايش يابد.

توسعه صنعت علاوه بر آنكه موجب افزايش سهم كالاهاي صنعتي در صادرات ارس شده، توانسته است  از طریق افزایش در کمیت و بهبود کیفیت کالاها، ارزش افزوده بیشتری ایجاد کند و به عنوان نيروي محركه براي توسعه و رشد كليه بخش هاي اقتصادي و بافت هاي اجتماعي نقش ایفا کرده و در نهايت افزايش چشمگير ارزش افزوده بخش صنعت در توليد ناخالص داخلي در زمره شاخص ترين دستاوردهاي راهبردی توسعه صنعتي  ارس می باشد.

در همین راستا در چهارمین دوره افتتاح های ریاست جمهوری 23 طرح صنعتی با مجموع سرمایه گذاری داخلی 15780 میلیارد ریال و سرمایه خارجی حدود 4 میلیون دلار و اشتغالزایی 375 نفر در منطقه آزاد ارس به بهره برداری رسید.

علاوه بر 2 پروژه مهمی که میزان سرمایه گذاری آنها بالای هزار میلیارد ریال بود صنایع متنوع دیگری نیز فعالیتشان در ارس آغاز شد.

تولید سالانه نخ سیگار و سیگارت و تنباکوی معطر، تولید  دو هزار و 100 تن انواع محصولات سرامیکی و روشویی و 150 تن سینک ظرفشویی، تولید سالانه 12 هزار دستگاه کولر گازی و فن کویل دیواری، تولید 4 هزار تن کاغذ پشت چسبدار و برچسب و 3 هزار تن چسب، تولید سالانه 36 هزار دستگاه جاروبرقی و ماشین لباسشویی و زودپز و 217 تن قطعات پلاستیکی یخچال و فریزر، تولید سالانه 150 هزار عدد تی شرت و 200 تن انواع درپوش و سرپوش پلاستیکی، فراوری و بسته بندی 36 هزار تن برنج، تولید 770  تن انواع دمنوش و عرقیات گیاهی و 150 هزار عدد انواع مکمل دارویی و غذایی، 500 تن شکلات، 20 هزار تن انواع کفپوش و دیوارپوش، دستگاه های سنجش استرس گرمایی و سنجش غلظت ذرات معلق، تولید بیش از یک میلون عدد تیشرت و ... و تولید سالانه بیش از 2300 تن انواع جرم گیر و مایع ظرفشویی و دسشویی و شامپو و 25 تن سیم ظرفشویی از دیگر ظرفیت های تولیدی ایجاد شده در پس افتتاح این 23 طرح صنعتی منطقه آزاد ارس بود.

 

گفتنی است  پیش از این نیز در پنجم فروردین ماه سال جاری در سومین دوره افتتاح های مناطق آزاد توسط رئیس جمهور 20 طرح صنعتی، زیربنایی، کشاورزی و گردشگری با سرمایه گذاری ریالی بالغ بر 11 هزار و 583 میلیارد ریال بصورت ارتباط زنده تلوزیونی به بهره برداری رسید.

همچنین در طول سال 99 نیز بالغ بر 23 طرح سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس با میزان سرمایه گذاری ریالی 11 هزار و 944 میلیارد ریال و 70.5 میلیون یورو و 408 میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و میزان اشتغالزایی 1352 نفر افتتاح و به بهره برداری رسیده است.

 

 

 

برچسب:
http://arasfz.ir/news/id/10432
:لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

پوستر و اینفوگرافی

یادداشت و گزارش ها

مشاهده همه
24 تیر 1403
در بازدیدمدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس عنوان شد؛

مراحل پایانی آماده‌سازی سایت ۴۰ هکتاری ارس برای سرمایه‌گذاران

10 تیر 1403
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان خبر داد؛

صدور پایانکار برای 6 مجتمع تجاری دیگر در منطقه آزاد ارس

05 آذر 1402
در بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد از پروژه های عمرانی ارس مطرح شد؛

اجرای پروژه احداث باند دوم جلفا مرند با بالاترین سرعت ممکن